Home / ZANIMLJIVOSTI / ČUDNO SREDSTVO: 10 Supermoći WD-40 Spreja za koje nikad niste čuli..

ČUDNO SREDSTVO: 10 Supermoći WD-40 Spreja za koje nikad niste čuli..

Svi znamo da VD-40 može biti od velike pomoći u svakom domaćinstvu, jer može poslužiti kao lubrikant, sredstvo za čišćenje i rešenje protiv korozije.
wd-40-tajne
Ono što je interesantno je da samo ime, zapravo govori mnogo o procesu stvaranja. Naime, VD-40 je skraćenica za odstranjivač vode. Tvorac ovog spreja je uspeo da usavrši formulu koja će sprečiti koroziju, tačnije iz 40- og pokušaja.

Generalnije, VD-40 se koristi za sprečavanje rđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao sredstvo koje eliminiše vlagu i slično.

Ipak, postoje još koristi od VD-40, a sumnjamo da su neki od vas već čuli za njih.

Ipak, pre nego što vam otkrijemo sve, moramo vas obavestiti da je proizvod, iako generalno potpuno siguran, vrlo je zapaljiv, što je sasvim normalno obzirom na to da se formula temelji na petroleumu.

Dakle, ako se proguta može dovesti do ozbiljnih problema, a to može izazvati respiratorne teškoće, ako se koristi u područjima gde nema ventilacije i u velikim količinama. Njegova upotreba može biti štetna za decu i kućne ljubimce tako da izbegavajte ga koristiti kada su oni blizu.

Ipak, ako ga koristite sa oprezom, može samo olakšati vaš svakodnevni život. Dakle, VD-40 može ponuditi veliku pomoć u nekoliko drugih situacija:

Uklanja mrlje s tepiha

Sve što treba da uradite je naprskati mrlju, a nakon nekoliko minuta očistite je, koristeći sunđer s malo tople vode i sapunice.

Sprečava gomilanje snijega na prozorima

Naprskajte VD- 40 sa spoljne strane prozora.

Čisti VC šolju

Naprskajte malo VD-40 unutar školjke, sačekajte minut, a zatim izribajte s četkom. Njegovi moćni sastojci će rastopiti kamenac i prljavštinu lako i brzo.

Očistite mrlje od čaja sa radne površine

Ako odmah ne obrišite mrlje od čaja, moraćete uložite mnogo više napora kasnije. Međutim, VD- 40 će vam pomoći u ovom slučaju! Samo prsnite sprej na vlažnu sunđer i očistite mrlje.

Ne možete skinuti prsten? Evo rešenja!

Ponekad, zaglavljen prsten sa ruke ne možete skinuti tako lako. Ipak, postoji rešenje: Naprskajte malo VD-40 i prsten će lako skliznuti. Nakon toga, ne zaboravite oprati ruke.

Ako zaglavi patentni zatvarač

Obično, patentni zatvarači za jaknu, ruksak, jeans pantalone, čizme i slično, može zapeti, tako da ne možete kretati na gore ili dole. Međutim, sprej VD-40 može sprečiti ovu neprijatnu stvar, jer će podmazati površinu.

Možete ga naneti pomoću male četkice.

Cipele i čizme čini vodootpornim

Naprskajte malo VD-40 na cipele i čizme i on će poslužiti kao barijera, tako što će ih učiniti vodootpornim. Naime, sprej će sprečiti ulazak vlage u cipele. Pored toga, tokom zime, mrlje od soli se pojavljuju na obući. Ipak, biće potpuno nove ako ih naprska VD-40 i očistite krpom.

Rešite se žvake u kosi

Ovo je najgora noćna mora svakoj devojci! Žvakaće gume mogu se slučajno naći u kosi, ali šišanje kose je daleko od najboljeg ili jedinog rešenja!

Naime, VD- 40 može ponovo pomoći. Jednostavno našpricajte na žvaku, pa zatim počešljajte. Ovaj put ćete to lako uraditi. Ipak, budite oprezni da ne prskate blizu očiju, učinite to u prozračenoj prostoriji ili van kuće.

Uklanja nalepnice sa stakla

VD-40 uništava lepljivost nalepnica, tako da nanesite sprej na njih i sačekajte nekoliko minuta, možete ih lako skinuti sa nekom od lopatica ali pazite da ne budu oštre.

Uklanja super lepak

Super lepak je zaista teško ukloniti sa bilo koje vrste površina, a posebno sa ruku. Ipak, samo je potrebno naprskati VD-40 i protrljati prste. Na ovaj način, skinut ćete super lepak lako. Isti postupak se može koristiti za uklanjanje superlepak s neke druge površine u kući.

(dnevni.rs)

Check Also

POLICIJA UPALA U CRKVU NA USKRS DA ISTERA VERNIKE, A ONDA JE DOŠAO PASTOR (VIDEO)

Ovaj video je nastao u Kanadi u gradu Kaljari. Poljski pastor je jedino na ovaj …