Home / ZANIMLJIVOSTI / ČUDO NASRED ATLANTIKA: Ovo ostrvo izgleda kao i svako drugo, ali ima nešto po čemu se jako razlikuje… (FOTO)

ČUDO NASRED ATLANTIKA: Ovo ostrvo izgleda kao i svako drugo, ali ima nešto po čemu se jako razlikuje… (FOTO)

ostrvo-madeiraFoto: Foter/Flickr/J. A. Alcaide

Ono što prvo primetite na Madeiri svakako je obilje zelenila koje se pruža svuda oko vas, tako da ovo ostrvo, bez greške, možemo proglasiti rajskim vrtom

Ako se Madeira ne nalazi na vašoj listi mesta koja morate posetiti dok ste živi, verovatno ni ne znate za ovo ostrvo. Nije ni čudo, ovaj dragulj se nalazi na sredini Atlantskog okeana.

5004Foto: Foter/Flickr/Dubes

Ono što prvo primetite na Madeiri svakako je obilje zelenila koje se pruža svuda oko vas, tako da ovo ostrvo, bez greške, možemo proglasiti rajskim vrtom.

Avokado, mango, orhideje i bugenvilije cvetaju svuda uokolo na bogatom zemljištu gde je nekada bio stari vulkan. Iako je Madeira bliža Maroku pripada Portugalu sa prekrasnih 180 kilometara obale, mora, lepih plaža i planinskih puteva i vredna je svake posete.

5004Foto: Foter/Flickr/Leo-setä

Na severnom delu ostrva, u uvali Porto Moniz, naći ćete Ribeira Da Janela, selo vinograda i fantastičnih stena koji su tik uz okean. Taj deo Madere nudi rajske plaže, pa slobodno spontano izaberite bilo koju i uronite u plava prostranstva.

Za ostrvo koje se hvali obalom od 180 kilometara, Madeira nudi relativno malo peščanih plaža. Ali to zaista ne treba da vas brine, jer su i ostala mesta za kupanje bajkovita, a ako vam je baš do peska idite trajektom do susednog ostrva koje se zove Porto Santo.

5004Foto: Foter/Flickr/jafsegal

Glavni grad Madeire je Funšal, u kojem ćete se diviti prelepim starim crkvama, arhitekturi i vrtovima, a možda naiđete na rodnu kuću Kristijana Ronalda, da dobro ste pročitali.

U zadnjih nekoliko godina na ostrvu su nikli hoteli te je počeo da se razvija turizam. Madeira je takođe poznata i po pijacama, najslavnija je Merkado dos Lavradores. Retko voće, povrće, cveće i riba samo su deo ponude koja odlično zaokružuje ceo paket idealne destinacije – Madeire.

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …