Home / ZANIMLJIVOSTI / DA LI JE OVO REALNO? Kada vidite kuda vodi ovaj put, NEĆE VAM BITI DOBRO (VIDEO)

DA LI JE OVO REALNO? Kada vidite kuda vodi ovaj put, NEĆE VAM BITI DOBRO (VIDEO)

put-kinaU pitanju je put koji vodi do vrha Tianmen planine u Kini koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1.500 metara i liči na pravu reli stazu za sve adrenalinske obožavaoce

Žalite se često da vam je u toku vožnje po krivudavom putu muka? Onda ovaj put svakako nije za vas! Takođe, ukoliko se plašite visine, imaćete veliki problem tokom penjanja na ovu planinu u Kini!

U pitanju je put koji vodi do vrha Tianmen planine u Kini koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1.500 metara i liči na pravu reli stazu za sve adrenalinske obožavaoce. Jako mali broj deonica je ispravljen, većina je u krivinama, kojim su želeli da “iseku” planinu, radi lakše vožnje.

Ukoliko se ikada uputite u ovom pravcu tamo će vas “dočekati” najduža žičara od 7.500 metara koja se penje čak 1300 metara sa najvišim nagibom od 37 stepeni.

Turisti imaju tu mogućnost da “prošetaju” do vrha planine, a nekim delovima je staklena staza kroz koju mogu da gledaju u podnožje.

Inače, ovakvi putevi u Kini nisu retkost, već nešto što se često može videti na putu do planinskih vrhova. Na planini Hua Šan postoje stepenice koje zovu “nebeske”, a njihov kraj se ne može videti iz podnožja planine.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …