Home / ZANIMLJIVOSTI / DA SE SMRZNETE OD STRAHA: Ovi đaci svaki dan moraju da se penju merdevinama na liticu od 800 metara da bi išli u školu! (VIDEO)

DA SE SMRZNETE OD STRAHA: Ovi đaci svaki dan moraju da se penju merdevinama na liticu od 800 metara da bi išli u školu! (VIDEO)

Kineski-ucenici-planina-penjanje

 

Najveći problem predstavljaju vremenski uslovi kao što su kiša, vetar i sneg, kada teren postaje još klizaviji i nestabilniji..

Mala grupa dece, koja živi u izolovanom selu u Kini u oblasti Čaođue, svakodnevno rizikuje svoje živote kako bi stigla do škole. Oni moraju da se penju i silaze improvizovanim merdevinama kako bi stigli do škole, a to putovanje uključuje pridržavanje za okolno kamenje!

Najveći problem predstavljaju vremenski uslovi kao što su kiša, vetar i sneg, kada teren postaje još klizaviji i nestabilniji.

Učenici su stari između 6 i 15 godina, a potrebno im je oko dva sata da se spuste iz seoceta na vrhu litice visoke 800 metara do škole koja se nalazi u podnožju.

Roditelji se zato odlučuju da ne šalju svoje mališane na školovanje.

Deca nakon silaska provode u školi dve nedelje, kada se ponovo vraćaju kućama kako bi videli porodice.

Selo je staro oko 200 godina i u njemu žive 72 porodice koje zarađuju za život uzgajajući čili paprike na izuzetno plodnom tlu.

Kineska vlada odbacila je mogućnost izgradnje puta uz obrazloženje da troškovi (oko osam miliona evra) ne bi bili isplativi. Umesto toga, stanovnicima su podeljene ovce u vrednosti od 135.000 evra.

Selo bi u budućnosti moglo da se priključi turističkoj industriji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Check Also

TENISKI SVET U NEVERICI! ĐOKOVIĆ NEĆE BRANITI TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU? EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Održavanje narednog Australijan opena pod velikim je znakom pitanja! Melburn je jedan od najteže pogodjenih …