Home / ZANIMLJIVOSTI / DALJE NEĆEŠ MOĆI: Niko ne sme da sruši kuću koja se nalazi nasred puta! (FOTO)

DALJE NEĆEŠ MOĆI: Niko ne sme da sruši kuću koja se nalazi nasred puta! (FOTO)

Kuca-u-Kini-na-sred-puta-KinaFoto: Profimedia/Barcroft Media

Vlasnici ne žele da se kuća sruši jer nisu dobili odgovarajuću novčanu nadoknadu

Jedna porodica iz južne Kine odbija da im se kuća poruši uprokos tome što se nalazi nasred prometnog puta!

Kuća u Naningu, gradu na jugu Kine, malo bolje izgleda od kolibe, a iako je trošna i mogla bi lako da se poruši, predstavlja pravi otpor vlastima. Naime, vlasnici ne žele da se kuća sruši jer nisu dobili odgovarajuću novčanu nadoknadu.

Za prostor na kom je kuća odavno postoji urbanistički plan, a građevinci koji prave novo naselje su se godinama mučili da dobiju dozvolu za gradnju velikih stambenih objekata.

Ovaj kućerak je zapravo ostatak sela koje se tu nekada nalazilo, a koje je izmešteno devedestih nakon što je postignut dogovor između građevinaca i vlasnika dotadašnjih objekata.

5004Foto: Profimedia/Barcroft Media

Svi su se iselili osim ove jedne porodice.

Kuća, kako pišu kineski mediji, “štrči usred naselja kao ekser”, a ne može biti srušena niti izmeštena dokle god se ne postigne dogovor sa vlasnicima – takav je zakon.

Problem sa ovom kućom traje već deset godina, a sada je ponovo u jeku, jer koči sređivanje kvarta – stanarima okolnih nebodera smeta što tuda ne mogu da neometano voze svoje automobile.

– Ne znam zašto tu kuću jednostavno ne sruše – rekao je jedan od stanovnika iz okolnih zgrada, dodajući da je jako nezgodno kada morate da kružite oko kuće nasred puta.

Simboličan odgovor dao je vlasnik, očigledno uporan i tvrdoglav Kinez, kada je jednom prilikom stajao na krovu kuće iz sveg glasa vičući: “Nikad nećemo izaći iz kluće! Umrećemo s njom”.

(Telegraf.rs / Telegraph.co.uk)

Check Also

NAROD PO SRBIJI- OVO ČEKA SVE NAS! VODA U JEZERU CRVENA, ČUJU SE IZ NjE ZVUCI, BUNARI PRESUŠUJU! (VIDEO)

Meštani Gornjih Nedeljica, nedeleko od području na kom australijski Rio Tinto planira izgradnju rudnika litijuma …