Home / ZANIMLJIVOSTI / Dao je prevarantima 1.000 evra jer su mu rekli rečenicu, u koju biste i vi verovatno poverovali

Dao je prevarantima 1.000 evra jer su mu rekli rečenicu, u koju biste i vi verovatno poverovali

covek- telefon- penzioner

Dvojica pedesetogodišnjih, ali dovitljivih prevaranata, koristeći stari štos, uspeli su da ojade lakovernog Makedonca iz Ohrida, čije ime policija nije saopštila, i da mu na prevaru uzmu 1.000 evra.

Oni su ga pre dva dana, oko podne, zaustavili na ulici u Ohridu, i počeli da “pletu mrežu” oko njega. Prema saopštenju policije, jedan od preveranata je čoveku koga su zaustavili, svog prijatelja predstavio kao državljanina Izraela, koji je u Ohridu imao saobraćajnu nesreću.

Pošto je on “bio kriv, morao je vlasniku drugog automobila da plati štetu, ali, eto, kod sebe nema novca”.

Vremešniji prevarant je u ime svog “prijatelja” Izraelca od Ohriđanina zatražio da mu pomogne i “strancu” pozajmi 1.000 evra, a kao garanciju, dok mu ne vrati pare, od njega će dobiti skupoceni ručni sat, za koji mu je rekao da vredi najmanje 4.000 evra.

Lakoverni Makedonac se upecao na tu udicu. Otišao je kući, doneo novac i dao ga “Izraelcu”, koji se potom sa svojim prijateljem izgubio u nepoznatom pravcu.

Kada se ni posle više sati ni jedan od njih nije pojavio, čovek je posumnjao da tu nešto nije u redu. Otišao je kod sajdžije da proveri vrednost dobijenog sata u zalog – i ostao frapiran. Radilo se o jeftinom satu kupljenom na pijaci.

Očajan i prevaren, slučaj je prijavio u policiju, a uz apel građanima da ne nasedaju na ovakve i slične priče, SUP Ohrid pokušava da pronađe i uhapsi vešte prevarante.

(D.J.)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …