Home / ZANIMLJIVOSTI / „DECO MOJA DRAGA“: Pročitajte pismo majke deci PRED SMRT! Ovo su reči koje će vas NATERATI da se DUBOKO ZAMISLITE!

„DECO MOJA DRAGA“: Pročitajte pismo majke deci PRED SMRT! Ovo su reči koje će vas NATERATI da se DUBOKO ZAMISLITE!

pismo

„Deco moja draga! Doći će dan kada me više neće biti na ovom svetu. Ostaviću sve što sam stekla pa i vas. Ostaće iza mene puno toga, ali jedno želim da vas zamolim…

Ne svađajte se oko kuće koju vam ostavljam, ona će i posle vas ostati i pripasće opet nekom drugom, jer ni vi je na ovaj put na koji ja krećem nećete moći poneti.

Kada budete delili moje porculansko posuđe iz kojeg ste jeli i svaki dan se okupljali oko stola opomenite sebe pri jelu da ne delite to posuđe jer i iza vas će još neko iz tog posuđa jesti i vi ćete ga nekom ostaviti.

Sačuvajte zajedničko proslavljanje praznika i zajedničko okupljanje oko stola. Nikada ne recite lažna svedočanstva ni o svome ni o tuđem bratu. Usta otvarajte jednako za istinom kao što ih za hlebom otvarate.

Ne svađajte se oko materijalnih stvari, nemojte dopustite novcu da bude vredniji od vas. Setite se se majke koja vas je ljubavlju zadojila, ne mrzite nikoga, ne ponižavajte slabijeg, a od zloga bežite što dalje i ne trgujte s njim.

Nikada ne recite lažna svedočanstva ni na svog ni na tuđeg brata. Usta otvarajte jednako za istinom kao što ih za hlebom otvarate.

Delite lepotu… Delite ljubav… Neka vaša dela ljubavi govore više od vaših reči. Ne otuđujte se jedni od drugih! Setite se da vas je jedna utroba sve nosila. Setite se: da ste bez ičega došli na ovaj svet i da se bez ičega vraćate!

Ništa nije dragocenije od zajedništva i ljubavi koje u trajno nasleđe ostavljate svetu. Tako i vi odgajajte svoju decu i ne žalite za mnom.

Umesto suza i naricanja jednu tihu molitvu za moju dušu izmolite. Možda mi vaša molitva otvori vrata raja… A ja? Ja ću i dalje bdeti nad vama samo s druge granice, gde ćemo se jednog dana sresti i ostati zajedno u večnosti…“

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …