Home / ZANIMLJIVOSTI / Devojčica se požalila na BOL U GLAVI, a lekari su se ONESVESTILI kad su videli o čemu se radi (FOTO) (VIDEO)

Devojčica se požalila na BOL U GLAVI, a lekari su se ONESVESTILI kad su videli o čemu se radi (FOTO) (VIDEO)

Kad je imala 11 godina, Dženifer je osetila glavobolju i vrtoglavicu. Kad je otišla kod doktora, počela je njena borba za život

dzenifer-hajlsFoto: Profimedia

Amerikanka Dženifer Hajls ima unakaženo lice od bolesti koja svakog dana preti da joj ugrozi život. Ona je sada primorana je da živi sa balonima pod kožom, a trebalo bi uskoro da bude uspešno operisana.

Dženifer se nada da će konačno ljudi prestati da je vređaju na ulici i nazivaju je ružnim imenima.

– Sve što želim jeste da mogu da se pojavim sa decom i mužem u javnosti, a da mi niko ne dobacuje. Dosta mi je toga da budem stidljiva i krijem se. Želim da budem ono što jesam i da me bude baš briga šta drugi misle. Ne moram da izgledam savršeno, samo želim da izgledam normalno – iskrena je ona.

Još od ranog detinjstva Dženifer boluje od arterijsko-venske malformacije (AVM) svog lica. U pitanju je urođena anomalija, koja se sastoji od klupka krvnih sudova. Jedan deo ovog klupka pripada arterijskom, a drugi deo venskom delu.

5004Foto: Profimedia

Sa ovom anomalijom se rodila, a nažalost njen AVM raste i svakog trenutka može da je dovede do infarkta mozga ili potencijalno fatalnog krvarenja.

– Mnogo je teško živeti sa AVM-om. Stalno mi krvare desni, a kosti zuba su skroz erodirale. Ako bi samo jedan zub ispao, iskrvarila bih do smrti – priča Dženifer, koja od svoje 11. godine svako mora da prima krv transfuzijom, a nekoliko puta je bila u životnoj opasnosti.

Nakon niza bezuspešnih operacija, ova majka dvoje dece konačno je pronašla tim hirurga koji su ubeđeni da će uspeti da joj u potpunosti i zauvek reše problem.

Oni su joj u lice ugradili balone različitih dimenzija, koji su tu da rašire kožu, kako bi mogli da joj prekriju sve delove unakažene ožiljcima.

5004Foto: Profimedia

– Oni su poput silikona koji se stavljaju u grudi, samo što su kod mene na licu. U pitanju su veliki baloni ispunjeni fiziološkim rastvorom. Užasno je bolno nositi ih, ali to je nešto što moram da uradim, kako bih konačno mogla da budem zdrava. Dobiću i nov nos. Napraviće mi ga od jednog rebra – kaže Dženifer za Daily Mail.

Kako i pretpostavljate, njeno odrastanje je bilo pakleno. Deca su je stalno zadirkivala, a kako je postajala devojka, stvari nisu postajale ništa bolje.

– Nisam se osećala drugačije sve dok nisam našla prvog dečka. Kad bismo bili sami, bio je divan prema meni, ali čim bi tu bio neko drugi, postajao bi grozan i ignorisao me. Bilo ga je sramota da ga vide sa mnom. Tek tada sam zaista shvatila da nisam ista kao drugi – iskrena je Dženifer.

Srećom, ona je uspela da pronađe divnog čoveka koji se sada njen muž i imaju dvoje dece. Zato se i nada da će, zbog njih makar, konačno moći da se pojavi negde a da si niko ne osvrće za njom.

– Bila bih najsrećnija žena na svetu da mogu sa svojom porodicom da odem u restoran, a da niko ne zuri u nas. Ne mogu to ni da zamislim, to bi bilo ostvarenje svih mojih snova! – priznaje Dženifer koju uskoro čeka teška operacija za koju se svi nadamo da će biti uspešna.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

SVE SE MENjA OD 22. OKTOBRA! NAREDNIH DANA U SRBIJI ĆE BITI PRAVA JESEN- A ONDA POTPUNI PREOKRET!

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo hladnije, mestimično sa kratkotrajnom kišom, ponegde …