Home / ZANIMLJIVOSTI / EVO ŠTA TAČNO ZNAČI kad vam se na ekranu pojavi Error 401, 403, 404, ili 500!

EVO ŠTA TAČNO ZNAČI kad vam se na ekranu pojavi Error 401, 403, 404, ili 500!

501

Nema sumnje da ste nekada naišli na poruku da je prilikom vašeg pokušaja da stupite na neku stranicu na internetu došlo do greške, tj. da se na ekranu pojavi natpis Error sa nekim od brojeva – 401, 403, 404 ili 500

Ukoliko niste znali značenje ovih brojki, reč je o statusnim kodovima koje javlja veb server kod pristupa određenoj veb stranici:

401 – javlja se ako sa netačnim podacima pokušate da pristupite veb stranici koja za pristup zahteva korisničko ime i lozinku.

403 – javlja se kada veb server nema potrebne dozvole za serviranje veb stranica, problem je najčešće uzrokovan greškom vebmastera koji uređuje veb stranice ili „modsecurity“ zaštite na serveru.

404 – javlja se kada pokušate da učitate veb stranicu koja ne postoji, npr. možda traženi objekt stvarno ne postoji, možda je vebmaster pogrešno „linkovao“ datoteku na veb stranici, a možda ste samo pogrešno upisali adresu u pretraživaču.

500 – javlja se kada kod izvršavanja neke skripte ili programa na veb serveru dođe do greške, problem je najčešće uzrokovan greškom vebmastera koji uređuje veb stranice.

(Srbijadanas.com/informer.rs)

 

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …