Home / ZANIMLJIVOSTI / Filip (7) UMIRE od raka i šapnuo je bolničarima svoju POSLEDNJU želju: Čim su čuli, počeli su da PLAČU

Filip (7) UMIRE od raka i šapnuo je bolničarima svoju POSLEDNJU želju: Čim su čuli, počeli su da PLAČU

filip-kwasny-rak

Ova priča, na koju niko ne može da ostane ravnodušan, je u kratkom vremenu obišla svet.

Filip Kvasni (7) je dečak koji je smrtno bolestan i koji svoje poslednje dane provodi u bolnici u Engleskoj. On od svoje druge godine boluje od raznih bolesti, a nedavno se rak potpuno proširio njegovim telom.

Međutim, Filip tvrdi da želi samo jedno – da bude sahranjen pored svoje majke u Poljskoj kako bi se ona na nebu brinula za njega.Ova priča, na koju niko ne može da ostane ravnodušan, je u kratkom vremenu obišla svet. Svi žele pomoći malom Filipu, ali lekari tvrde da mu nakon mukotrpnih terapija i operacija, spasa nema.

Trenutno se brinu za njega u bolnici gde se trude da ove njegove poslednje dane na zemlji učine manje bolnim i da dobije sve što poželi. A on je poželeo samo jedno – da bude opet sa svojom mamom.

Naime, on je bolničarima, u momentima kad oseća da mu se kraj bliži, šapnuo svoju poslednju želju “Želim da budem pokopan pored moje mame”. Ljudi su se rasplakali, jer je i njegova majka nedavno preminula…

Filip živi u londonskoj bolnici otkad mu je dijagnostikovana leukemija u septembru prošle godine. Nijedna terapija nije pokazala nimalo pomaka, a rak se proširio na celo telo.

Njegov otac, Pjotr Kvansi (40) je skupio potreban novac kako bi sinu ispunio želju.

– On kaže da sam ja njegov anđeo ovde, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on seća svoje majke jer je bio jako malen kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom. Ovo je jako stresno i grozno vreme za našu porodicu.

Nisam nikada pomislio da ću morati da sahranim svoje dete. Trebalo bi da bude obrnuto – priča neutešni otac.

Doktori ne znaju koliko mu je ostalo. Njegova majka Agnieška je umrla od raka 2011. godine. Sahranjena je u selu Vadovice u Poljskoj. Tamo smo se i venčali. Filip se nada da će joj se tamo pridružiti – priča otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, ima visok pritisak i probleme s kičmom.

Najgore od svega je što mu ne mogu pomoći. Ne postoji ništa što mogu da uradim. Mogu samo biti tu za njega. Ne znamo koliko mu je još ostalo – dodao je otac.

(Telegraf.rs)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …