Home / ZANIMLJIVOSTI / GROB ovog čoveka niko ne sme da dira ili će svet stići STRAŠNA POŠAST koja se VEĆ JEDNOM DOGODILA!

GROB ovog čoveka niko ne sme da dira ili će svet stići STRAŠNA POŠAST koja se VEĆ JEDNOM DOGODILA!

jezivo-lobanja-horor
Na grobu slavnog osvajača je pisalo: „Kada ustanem iz groba svet će zadrhtati“. Arheolozi su rešili da ignorišu ovo upozorenje i vekovima kasnije uznemirili su njegov san… a onda je na zemlji i bukvalno nastupio pakao!

Tamerlan je bio tatarski emir. U tri pohoda je pobedio Zlatnu Hordu, osvojio i potčinio Persiju, Indiju, Mesopotamiju i veliki dio Male Azije. Njegovo carstvo se prostiralo od Moskve do Kineskog zida i bio je najveći osvajač još od Džingis-kana.

Takođe je bio poznat po nazivu Timur-Lenk, što u prevodu znači Timur Hromi. Umro je 1405. godine dok je planirao pohod na Kinu i sahranjen je u grobnici Gur-e Amir koja se nalazi u današnjem Uzbekistanu.

Osim ogromnog kamena od zelenog žada, na grobu je na arapskom urezan i jeziv zapis: „Kada ustanem iz groba svet će zadrhtati“.

Bila je ovo uobičajna kletva/upozorenje pljačkašima da ne diraju grob jer će ih u protivnom snaći emirovo prokletstvo. I za dugi niz godina, niko se nije usudio da rizikuje da je prekrši.

Tamerlanovu grobnicu je otvorila 1941. godine sovjetska ekspedicija na čelu s Mihajlom G. Gerasimovom. Oni su nisu obazirali na upozorenja lokalnog stanovništva o prokletstvu i imali su direktno Staljinovo naređenje da prouče ostatke slavnog osvajača.

Grob je otvoren 21. juna. Sutradan, 22. Hitler je pokrenuo operaciju Barbarosa i Nemačka je napala Sovjetski savez. Hiljade Rusa su umrle u samo nekoliko nedelja od ovog dana i svet je zaista „zadrhtao“, piše Viralnova.

Tamerlanov grob je ponovo zatvoren i on je sahranjen uz sve islamske počasti u decembru sledeće godine.

Nedugo potom, Sovjeti su izvojevali tešku bitku i okončana je opsada Staljingrada.

(Dnevno.rs)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …