Home / ZANIMLJIVOSTI / Ispovest prevarenog supruga: Moja žena, njen ljubavnik i ja..

Ispovest prevarenog supruga: Moja žena, njen ljubavnik i ja..

Ljudski odnosi su vrlo komplikovani. Zbog raznolikosti ličnosti, karaktera, ponašanja i prirode odnosa, različiti su i odnosi koji se odvijaju među njima. U redovima koji slede, prenećemo vam priču prevarenog muškarca, koji veruje da njihov brak još nije gotov.

ljudiFoto: Copyright: profimedia.rs

Ovo nije esej o tome kako prevara može spasiti brak…

Oni su bili zajedno od brucoških dana. Više od polovine života proveli su zajedno, ali negde je krenulo nizbrdo, a da nisu bili toga svesni do momenta kad je već bilo kasno za kajanje.

– Ona je bila depresivna i ćutljiva, povremeno je koristila tablete za smirenje i borila se sa napadima panike. Uvek mi je govorila šta je trebalo da uradim, a ja nisam. Užurbano smo večerali, bez tema za je razgovor osim o TV programu. Naš najuzbudljiviji zajednički interes bila je igrica „Candy Crush“. Uglavnom sam za probleme krivio posao, moj je propadao dok je njena karijera napredovala.

Krivio sam i „hemijske reakcije u našem mozgu“ i to što starimo. Video sam naš odnos zaražen spoljnim problemima, umesto da sam potražio malo dublje razloge- rekao je suprug.

Nekoliko dana pre njihove osme godišnjice, rekla mu je da njihov brak više ne funkcioniše.

– Sećam se svog ubrzanog pulsa više od detalja razgovora, ali jednu stvar ipak pamtim. Rekla je da smo izgubili „zajednički cilj“. Što to znači? Je li to svojevrsni simbol ljubavi?

Njen ton je bio čvrst i s jasnim ciljem, nije spomenula reč „razvod“, ali nije ga ni isključila nakon što sam ga ja spomenuo.

Naši uobičajeni zajednički ciljevi do tada su bili: venčanje, kupovina kuće, uređivanje doma i rad na potomstvu. Poslednji cilj smo odložili nakon dugog procesa po klinikama za plodnost, tretmana i mnogo potrošenog novca, i nakon zajedničkog zaključka da nijedano od nas ne bi bilo mnogo na gubitku i da nemamo dece.

Moj najveći doprinos našem zajedničkom životu u poslednje vreme je bilo to što bi joj svako jutro skuva kafu i doveo je do orgazma jednom do dva puta na sedmično- otkrio je ovaj suprug.

Kada su otišli da proslave godišnjicu, priznala mu je da ima ljubavnika i da je sa njim oko mesec i po dana.

-Počela je da plače. Prvi sam poželeo da je zagrlim i da joj kažem da joj sigurno nije bilo lako da prizna. Pitala me zašto sam tako ljubazan. Nisam znao. Bila je to mešavina instinkta, ljubavi i poricanja. Pretpostavio sam da se afera svodila na seks i da je gotova.

S obzirom na moje mane, možda sam čak i osetio blago olakšanje što mi žena ipak nije tako savršena. Tek nakon nekoliko minuta sam shvatio da možda više ni nemam ženu. Tada sam počeo da plačem i da je preklinjem da ne odlazi.

Prvi put me je videla da plačem, poslednji put sam plakao kao tinejdžer. Sutradan mi je rekla ono što nisam očekivao, on je 20 godina stariji od mene. Postavio sam joj mnogo pitanja: „Je li bogat?“ , „Je li istog dana spavala s njim i sa mnom?“. odgovarala je bez ustezanja – zarađuje dvostruko više nego ja, ali nije bogat, možda se seks s obojicom u isti dan dogodio jednom ili dva puta, ali se zbog toga se osećala užasno. Skinuo sam tada burmu- rekao je on.

Nisu otkazali put na Kostariku, koji su pre svega ovoga isplanirali. Ćutali su, pričali, smejali se, svađali, pokušavali da imaju seks… Izlazila su na kafu, vodila ga je na poslovne sastanke i negde su postali svesni koliko znače jedno drugom.

On je počeo da trenira, ne bi li izbacio sav bes iz sebe. Prvi put posle srednje škole, ima je pločice. Prvi put posle osam godina kupio je sebi pantalone. To je uvek radila ona, jer bi on dozvolio da se pocepaju i da ništa ne preduzme povodom toga.

– Posvetio sam se hobijima i pisanju kao što nisam već dugo. Dao sam joj slobodu i ona meni moju. Svaki naš razgovor i druženje odjednom nam je oboma više značilo.

Ponovno sam počeo da slušammuziku i u svakoj pesmi pronalazio našu priču. Nakon jedne večeri svađanja, pustio sam neku pesmu, a ona je počela da pleše. Na baladu smo plesali zajedno sve dok nije počela da plače na mom ramenu i zamolila me da ugasim plejer.

Još nemam svoj prsten na ruci, a ponekad se šalimo da bi i ona mogla da pronađe novi. U trenutku dok ovo pišem, njena afera nije zvanično gotova, ona je na „pauzi“.

Pitam se kako smo uopšte dospeli do ovde? Nije sve moglo da bude moja krivica. Mora da postoji i nešto u njoj, nešto što je dok smo pokušavali da odrastemo zajedno, promenilo dinamiku naše veze, i pretvorilo je od prijateljstva u zategnut odnos.

Možda su njene slabosti dopunjavale moje, možda je sve bilo njena potreba da se oslobodi vlastite teskobe i nesigurnosti i da brine o nekom „lošijem“. Šta će biti, ne znamo, ali njena afera nije okončala naš brak, to jedino možemo da učinimo mi- napisao je on.

Anonimno pismo objavljeno je u američkom izdanju magazina „Elle“.

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …