Home / ZANIMLJIVOSTI / JOŠ JEDAN PREOKRET: ČOVEK KOJI JE NAJVIŠE MRZEO ĐOKOVIĆA, PROMENIO PRIČU I POKLONIO MU SE! (VIDEO)

JOŠ JEDAN PREOKRET: ČOVEK KOJI JE NAJVIŠE MRZEO ĐOKOVIĆA, PROMENIO PRIČU I POKLONIO MU SE! (VIDEO)

Endi Rodik je poslednji u nizu legendarnih tenisera koji se poklonio Novaku Đokoviću posle osvajanja US opena.

Slavni Amerikanac nikada nije bio veliki ljubitelj Srbina, optužio ga je da glumi povrede i da namerno predaje mečeve, a jednom se čak i obračunao sa njim u svlačionici.

“Desio mi se jednom jedan sukob u svlačionici, sa igračem… Neću vam reći njegovo ime, reći ću vam samo da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to na jednom US openu. Pričao sam provokativno, a on je onda izašao i ‘izuo’ me na terenu, baš kao što je hteo, ali je onda ‘cvrkutao’ posle toga. Čim je ušao, zaleteo sam se na njega i, uhvativši ga, gurnuo ga uz ormariće u svlačionici”, otkrio je tada Rodik.

Međutim, sada je Rodik promenio priču i na sva usta hvali fenomenalnog Đokovića.

“O jednoj stvari se ne priča… Kako je Novak sposoban da suparnike natera da igraju baš kako on to želi. Ma, niko to u istoriji ovog sporta nije radio s takvom lakoćom kao on! Nole tako lako menja težište igre… Mislim, i Andre Agasi je bio odličan kada je pogađao same ivice terena, ali Đoković to radi i sa osnovne linije.

Uostalom, kada je tamo, nema nikakav problem da igra duge, baš duge poene, u kakvoj god da je situaciji, što nekima koji ne vole tenis može da se čini kao lak zadatak, a zapravo je vrlo težak. Međutim, nije poenta njegove igre da nekog ‘oduva’ s terena, već on sve vreme diktira igru, konstantno tera suparnika da radi ono što Đoković želi i to je nešto što se ne hvali dovoljno”, istakao je Rodik.

Rodik se 2012. godine povukao. Dugo se mučio sa povredom ramena, pa je odlučio da završi karijeru ranije nego što se očekivalo.

(Novosti.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …