Home / ZANIMLJIVOSTI / Kako do montažne kuće za 6.000 evra

Kako do montažne kuće za 6.000 evra

montazna-kuca

Za sve koji još nisu rešili stambeno pitanje, idealna prilika može biti upravo 42. Međunarodni sajam građevinarstva koji je danas počeo u Beogradu. Među najpristupačnijim izloženim projektima su montažne kuće koje se mogu naći i po ceni od 6.000 evra!

Montažne kuće, koje su do 30 odsto jeftinije od tradicionalnih, pa tako vikend kuća od 31 kvadrat košta 6.040 evra, a stambena od 100 kvadrata 16.180 evra. Kuća za četvoročlanu porodicu, po principu “ključ u ruke”, može da se dobije za 25.000 evra, a u sivoj zoni za 180-200 evra po kvadratu.

– Montažne kuće su u svetu već odavno praksa, a i kod nas postaju sve popularnije. Jeftine, tople, ekološke i useljive kroz samo nekoliko dana, a vek materijala koji koristimo je 100 godina – objasnio nam je jedan građevinac.

Proizvođači ističu i da su montažne kuće mnogo fleksibilnije od zidanih, te im zemljotresi, olujni vetrovi i poplave ne mogu ništa.

– Ljudi čije su kuće poplavljene pre dve godine najbrže su rešili taj problem – bilo je dovoljno samo zameniti OSB ploče i vunu da bi ponovo živeli u suvom.

Tokom poplava u Obrenovcu voda nije odnela nijedan montažni objekat – rekli su nam u jednom preduzeću, dok su u drugom objasnili da koriste negorivi materijal, kako se u slučaju požara kuća ne bi urušila.

Proizvođači kažu da popularnost ovih kuća raste jer mlađe generacije sve češće žele da njihovi domovi nose njihov lični pečat, pa uz tipske kuće imaju i opciju “po želji kupca“.

– Naša arhitektkinja je tu da osmisli kuće u skladu sa idejama vlasnika. Nedavno je klijent hteo da mu samo jedna strana kuće bude zidana, a preostale tri u staklu, da sam izabere pločice i raspored prostorija i mi smo mu u svemu izašli u susret – ponosni su u ovoj firmi.

(Agencije)

Check Also

Kad jednog Srbina gleda 44 miliona ljudi: Uradio je nešto što je uzburkalo svetske medije! (VIDEO)

Tri godine su prošle otkad je Saša Pešić iz Niša izveo pravu vratolomiju na mostu ne bi li …