Home / ZANIMLJIVOSTI / KAKO OBNOVITI STARI NAMEŠTAJ I VRATITI GA U PRVOBITNO STANJE!

KAKO OBNOVITI STARI NAMEŠTAJ I VRATITI GA U PRVOBITNO STANJE!

Ova tri saveta pomoći će vam da obnovite stari drveni nameštaj i vratite ga u prvobitno stanje. Na vama je da izaberete:

Pomešati 3 kašike biljnog ulja (suncoktetovog ili maslinovog) sa 1 kašikom 9% alkoholnog sirćeta i prebrisati oštećene drvene površine.

Istrljajte oštećeno mesto sa jezgrom oraha. Iznenadićete se rezultatom.

. Ako je drvena površina ne samo izgrebana, već i ispucalu, popunite pukotinu sa majonezom, uklonite višak i čekajte 2-3 dana. Zbog obilja proteina i ulja u majonezu, drvo nabubri i samo zatvori svoju pukotinu. Nakon toga, uklonite ostatke majoneza i ispolirajte površinu.

Za drvene podove možete koristi bilo koje jestivo ulje, obično biljno ili maslinovo. Možete ga mešati sa sirćetom, vodom, tečnim sapunom, deterdžentom za suđe, sa eteričnim uljima. Dobijate mešavine koje odlično neguju drvenariju.

Najjednostavniji recept je da pomešate 2,5 šolje običnog biljnog ulja, 1,5 šolju sirćeta i par kapi mirisnih eteričnih ulja. (Tu tečnost rastvara u vodi, pa sa njom čistite podove). Ili pomešajte 1 šolju ulja, 1 litar vode, pola šolje alkohola i pola šolje sveže isceđenog limunovog soka.

(Ako izbacite vodu iz recepta mešavinu možete čuvati u plastičnoj boci, pa je posle mešati sa vodom kao i obična sredstva za čišćenje drvenih podova).

(Bzikucnisaveti.com)
Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …