Home / ZANIMLJIVOSTI / KRIJE MRAČNU TAJNU: Ovo ostrvo je raj na zemlji, ali niko ne želi da živi tamo!

KRIJE MRAČNU TAJNU: Ovo ostrvo je raj na zemlji, ali niko ne želi da živi tamo!

ostrvo

Prelepo ostrvo Pitkern u sred Pacifika zvuči kao pravi raj za mnoge – dugačke plaže sa belim peskom, čist vazduh i potpuna tišina, izuzev zvuka talasa.

Međutim, populacija na ovom ostrvu odumire, a niko ne želi tamo da živi zbog burne prošlosti meštana, koji su više puta bili glavna tema u medijima zbog seksualnog zlostavljanja dece.

Suočeni sa činjenicom da im stanovništvo polako odumire, a ni jedno dete nije rođeno već duže od četiri godine, lokalno stanovništvo pokušava na svaki način da privuče nove stanovnike.

Ali od kada je, 2004. godine, policija uhapsila šestoricu muškaraca zbog seksualnog zlostavljanja dece, ostrvo Pitkern je na lošem glasu.

Među tim muškarcima je bio i gradonačelnih Pitkerna. Kada se sve sabere i oduzme, zbog neverovatno malog broja stanovnika ovog ostvra, gotovo polovina muške populacije je te godine završila u zatvoru!

Sada na ovom rajskom ostrvu živi svega 50 ljudi, a prosečna starost je 50 godina.

– Tražimo još ljudi kako bi povećali populaciju, i nekoliko ih je bilo zainteresovano ali samo jedan čovek se prijavio da se preseli na Pitkern.

Međutim, istina je da mi zaista nemamo nikakvih poslova! Lokalci su ranije prodavali markice, ali danas kolekcionarstvo nije tako popularno kao nekada.

Preživljavamo od vladine pomoći od 2004. godine, ali sada želimo ponovo da postanemo samostalni – kaže Žaki Kristijan (44), rođena na Pitkernu.

Ona je, kao i mnoga deca sa ovog ostrva, u tinejdžerskim godinama otišla na Novi Zeland da završi školu, ali se vratila 20 godina kasnije.

Sada stanovništvo bije bitku sa vremenom, jer postoji realna opcija da vi izumru pre nego što uspeju da pronađu ljude zainteresovane za preseljenje.

(24sata.rs)

Check Also

TITO JE JEDAN SRPSKI GRAD ZAOBILAZIO U ŠIROKOM LUKU! KADA JE HTEO DA ODRŽI GOVOR DOGODILO SE NEŠTO NEČUVENO!

Urbana legenda koja se priča u čačanskom kraju kaže da vladari Srbije nikako nisu voleli …