Home / ZANIMLJIVOSTI / KUPILI SU STARU KUĆU I U DNEVNOM BORAVKU PRIMETILI NERAVNINU: KADA SU POMERILI SOFU, OTKRILI SU NEŠTO ŠTO IH JE PRENERAZILO (VIDEO)

KUPILI SU STARU KUĆU I U DNEVNOM BORAVKU PRIMETILI NERAVNINU: KADA SU POMERILI SOFU, OTKRILI SU NEŠTO ŠTO IH JE PRENERAZILO (VIDEO)

Kolin Stir (67) je u svojoj dnevnoj sobi pronašao nešto neverovatno. On je proveo je godine vadeći zemlju iz srednjovjekovnog bunara, ne bi li u njemu pronašao ćup pun zlata.

Ali penzioner iz engleskog Plajmota rupu nije iskopao u svom dvorištu ili na kakvoj livadi nego u dnevnom boravku vlastitog doma. Kolin se sa suprugom i decom u viktorijansku kuću iz 19. veka uselio još pre 30 godina. Neobična neravnina u podu odmah im je upala u oči.

Sanjajući blago, muž se jednog dana napokon i lopate te je ubrzo otkrio da se ispod sofe nalazi stari, zatrpani bunar. Istorijski nacrti pokazuju da je bunar na ovom mestu stajao i u 16. veku.

Kopao bi on i dalje ali supruga ga je naterala da zatrpa rupu kako u nju ne bi upalo neko od njihovo troje dece. Deca su s godinama narasla, a kad je Kolin 2011. otišao u penziju, opet se primio posla i dao u potragu za zlatom o kojem je razmišljao sve te godine, sedeći na sofi iznad zatrpanog bunara.

Uz pomoć suseda počeo je da izvlači zemlju pomoću kante na užetu. Prvo je na metar i po dubine naišao na drveni mač umotan u kožu. Potom je naišao i na neka nemačka eksplozivna sredstva. Čak je u rupu ugradio svetlo i osigurao je vratašcima ali sve je stalo kad je naišao na podzemne vode.

To ga je usporilo u nameri da kopa dalje, ali još ne odustaje od želje da otkrije što se nalazi na dnu bunara.

– Voleo bih da sam Doktor Hu, da imam Tardis kojim bi otputovao kroz vreme u prošlost i otkrio što se krije dole – kaže Kolin , i dalje maštajući o blagu, piše Mail Online..

Check Also

DA BUDE KAO NOVA: FANTASTIČAN RECEPT KAKO DA OČISTITE KADU OD ŽUTIH FLEKA

Jedna od najružnijih pojava koje možete zateći u kupatilu su žute naslage koje se pojavljuju …