Home / ZANIMLJIVOSTI / Lansirali su kameru u svemir i našli je tek posle dve godine. Evo šta je uspela da snimi..! (VIDEO)

Lansirali su kameru u svemir i našli je tek posle dve godine. Evo šta je uspela da snimi..! (VIDEO)

zemlja

Nekoliko prijatelja su 2013. godine rešili da pošalju u svemir GoPro kameru vezanu za balon na vruć vazduh. Mislili su da će on u atmosferi pući i vratiti se nazad, ali to se nije desilo.

Oni su balon lansirali iz Velikog kanjona, a on je leteo ka gore oko 87 minuta. Onda je pukao i počeo da se vraća nazad. Momci koju su ga lansirali su očekivali da će se vratiti i da će videti šta je balon uspeo da snimi sa ivice svemira. Međutim, oni uopšte nisu mogli da pronađu kameru.

Tek dve godine kasnije, jedna žena ga je slučajno našla, a snimak je ostao netaknut i zaista je impresivan.

– Planirali smo da ga lansiramo u tačno vreme i na mestu gde bi mobilni, koji smo vezali za kameru, imao signal.

Problem je što mapa pokrivenosti signala kompanije “ AT&T“ uopšte nije dobro urađena, pa nismo mogli da nađemo telefon kada je pao na Zemlju, jer nije imao signal.

Na kraju se ispostavilo da je sleteo 80 kilometara od tačke gde smo ga lansirali, gde uopšte nema puteva – priča jedan od momaka.

Dve godine kasnije, ironičnom igrom sudbine, našla ga je žena koja radi u kompaniji „AT&T“ dok je pešačila kroz taj deo pustinje. Potom ga je odnela u prodavnicu i preko SIM kartice su našli vlasnika. Sada svi mogu uživati u prelepom snimku koji su ovi momci želeli da podele sa svetom.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …