Home / ZANIMLJIVOSTI / Luksuzna kuća od pola miliona pivskih boca.. (VIDEO)

Luksuzna kuća od pola miliona pivskih boca.. (VIDEO)

„Šta se dogodi Vegasu, ostaje u Vegasu“, baš kao i pola miliona pivskih boca koje su građevinari iskoristili kako bi sazidali kuću dostojnu kraljeva.

kuca- luksuzna

Staklo od boca zdrobljeno je i pomešano s cementom. Na taj način dobijen je građevinski materijal koji je znatno lakši od običnog betona, pojasnio je vlasnik kuće.

„Ako imate volju i znanje možete postići što god poželite. Mi smo napravili različite Dolja od gume, u koje smo sipali ovaj građevinski materijal. Eksperimentisali smo sa omerima i postigli da sve ovo izgleda kao da je napravljeno od mermera „, rekao je vlasnik kuće Scott McCombs.

Kuća, a posebno njena unutrašnjost, sagrađena je od cementa mešanog sa staklom. Svaki ukras, kamin, detalj, sve je to napravljeno u kalupima. Gotove komade potom su montirali u kuću, a kako je taj materijal znatno lakši od konvencionalnog betona, nije ga bilo teško prebaciti u kuću.

Iako se doima kako je cela kuća popločena mermerom, to nije slučaj. Jednom kada su postavili odleve, na površinu su aplicirali različite boje, koristeći se tehnikama nanošenja sunđerima, kako bi utisak bio da je reč o skupocenom kamenu. Kamin i pojedini delovi kuće ukrašeni su posebnim skulpturama. Kamin krase srebrne sirene.

„Sirene su od bronze, ali smo im dodali i srebro. Otopili smo ga i nanosili na površinu skulptura, a kada sa bakljom zagrejete bronzu i srebro, dobijete posebnu patinu koja je vidljiva na njima „, objasnio je postupak McCombes.

Čak su i grede na raskošnim plafonima napravljene od polietilenske pene, a ne od drveta. McCombes i eksterijer je uredio od istih materijala, kreirajući zanimljiv tobogan koji se doima kao da prolazi kroz stene, ravno u raskošan bazen.

Pogledajte video kako izgleda kuća dostojna rimskih vladara, napravljena u stilu tipičnom za kockarski raj Las Vegasa (pogledajte od 17:09 minuta):

(Net.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …