Home / ZANIMLJIVOSTI / Marija i njen dečko su se izgubili i lutali 6 dana po pustinji: Pili smo sopstveni urin i planirali da jedemo jedno drugo! (VIDEO)

Marija i njen dečko su se izgubili i lutali 6 dana po pustinji: Pili smo sopstveni urin i planirali da jedemo jedno drugo! (VIDEO)

Foto: Wikipedia/the josnhua tree, courtesy LAPD
Foto: Wikipedia/the josnhua tree, courtesy LAPD
Živimo u doba mobilnih telefona i GPS lokatora, ali mladom paru je pošlo za rukom da se izgubi u kalifornijskoj pustinji.

Marija Maša Mitkova i Aron Morgenstain krenuli su 12. novembra na kampovanje u Nacionalni park “Joshua Tree”, oko 225 kilometara istočno od Los Anđelesa.

Prijatelji su ih poslednji put videli kada su krenuli iz svoje kuće u Los Anđelesu. LA Times piše da su podigli novac na bankomatu, a potom na putu za nacionalni park sipali benzin. Od tada im se gubi svaki trag.

Kada su stigli u nacionalni park, 27-godišnja Mitkova i 33-godišnji Morganstain su otišli na planinarenje, ali sunce je zašlo brže nego što su očekivali i više nisu mogli da pronađu put natrag i vrate se do automobila.

Sledećih šest dana proveli su pokušavajući da pronađu civilizaciju. Imali su vrlo malo vode, a veći deo hrane ostao je u automobilu. Kako su dani prolazili, mislili su da će umreti i počeli su da razmišljaju i o tome da pojedu neke delove tela.

– Obećala sam i sebi i pustinji da ću, ako se izvučem živa, dati sve od sebe da svet učinim boljim – ispričala je Mitkova.

Granična patrola pronašla ih je 20. novembra blizu granice sa Meksikom. Par je kasnije ispričao koje su očajničke mere planirali da preduzmu u nameri da prežive.

Morganstain je priznao da je trećeg dana mislio da će umreti, ali mu je stroga štednja onoga što je ostalo u ruksacima pomoglo da preživi.

Inače, na kampovanje su poneli zalihe hrane za dve nedelje i 30 litara vode. Ali, sve je to ostalo u automobilu, a sa sobom su na izlet poneli samo pet litara vode. Kada im je ponestalo vode, počeli su da piju sopstvenu mokraću.

– Prva tura je stvarno grozna, ali kada se rehidrirate posle toga jedva da i primetite šta pijete. Morali smo da pijemo mokraću nekoliko puta i to nam je spasilo život – kaže Morganstain.

Za divno čudo, kada su pronađeni, ni devojci ni muškarcu nije bila potrebna lekarska pomoć. Iako su bili jako iscrpljeni, ostali su nepovređeni, a nisu čak ni dehidrirali.

Pogledajte video:
(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …