Home / ZANIMLJIVOSTI / Muškarcima je najbitnija ova jedna stvar, a nisu vaše noge i grudi

Muškarcima je najbitnija ova jedna stvar, a nisu vaše noge i grudi

502

U pitanju je misterija koja muči mnoge pripadnice lepšeg pola, ali čini se da smo napokon dobili odgovor na ovu večnu dilemu.

Evolucioni biolog, profesor Dejvid Bejnbridž, tvrdi da muškarci više vrednuju inteligenciju od veličine grudi kada traže ženu sa kojom nameravaju da provedu ostatak života.

On smatra da inteligentna žena muškarcima šalje poruku da će ona biti odgovorna majka.

Akademik sa Univerziteta Kembridž da pamet takođe pokazuje da su ženu odgajili inteligentni roditelji koji su se o njoj pažljivo brinuli u detinjstvu.

Druge stvari koje povezujemo sa seksualnošću, poput dugih nogu, takođe nisu preterano bitne muškarcima, sudeći po ovom profesoru.

On tvrdi da muškarci obraćaju pažnju samo na simetrične ženske „atribute“ zato što oni ukazuju na to da je u pitanju mlada i zdrava žena sa dobrim genima.

Kao rezultat toga, grudi su im krajnje neinteresantne – zato što su retko istog oblika.

Isto je i sa nogama. Važan faktor jeste da one budu prave pošto nejednakost može ukazivati na postojanje određene bolesti.

„Velike grudi uopšte nisu bitne. One su vrlo često nejednakog oblika i veličine, a muškarce privlači simetrija. Glavna stvar koju oni žele jeste inteligencija, a to su potvrdila i brojna istraživanja“, tvrdi Bejnbridž.

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …