Home / ZANIMLJIVOSTI / NAPUSTIO JE FIRMU I ZADNJIH 150 EVRA ULOŽIO U POSAO NA INTERNETU: Za tri meseca postao je MILIONER, a danas NE ZNA šta će sa NOVCEM (VIDEO)

NAPUSTIO JE FIRMU I ZADNJIH 150 EVRA ULOŽIO U POSAO NA INTERNETU: Za tri meseca postao je MILIONER, a danas NE ZNA šta će sa NOVCEM (VIDEO)

Trevor-Čepmen1
Trevor Čepmen (33) radio je kao predstavnik kompanije koja prodaje solarna postrojenja zbog čega nije imao vremena za porodicu. Odlučio je da da otkaz i pokrene biznis na internetu u koji je uložio samo 200 dolara, a za tri meseca zaradio je svoj prvi milion.

Njegov sajt se, kako sam kaže, bavi prodajom “muških drangulija”.

Čepmen prodaje kineske drangulije, poput fidžet spinera, ležaljki na naduvavanje i radničkih pantalona od kevlara – muške igračke, koje se mogu kupiti i na drugim mestima. On je, međutim, na vreme shvatio da trgovina na internetu najbrže donosi prihod.

Morate da radite, kao i na drugim mestima, ali ne morate da se odreknete posla s punim radnim vremenom da biste se oprobali u toj vrsti posla – kaže on.

Čepmen je za 2,99 dolara kupio domen, a za otvaranje prodavnice na internetu iskoristio je probnu ponudu od 14 dolara. Njegov sajt lansiran je 11. novembra 2016, a osnivač je u reklamu na Fejsbuku investirao 100 dolara dnevno.

Čepmen ipak nije bio laik, već iskusan prodavac. Prvo je nudio umetnička dela sa religijskom tematikom, ali mu je već posle deset sati bilo jasno da od toga ništa neće biti.

Proizvod i ciljna grupa bili su suviše specifični da bi se prodavnica za kratko vreme razradila. Shvatio je da mora da se usredsredi na prozvode koji su dovoljno uzbudljivi.

U 2017. ležaljke na naduvavanje postale su hit na internetu. Čepmen nije bio prvi koji ih je ponudio, ali mu je posao dobro krenuo.

Njih i druge proizvode kupovao je u Kini na sajtu Alibaba za pet dolara, a prodavao ih je za 60.

Pri tom je u Kini našao firme koje proizvode isporučuju direktno kupcima. Samim tim, Čepmen nije morao ni da ih uvozi, niti da ih pakuje.

Za iscrpljujući rad sa kupcima (servisne usluge) angažovao je ljude na Filipinima, koje plaća 700 dolara mesečno.

Posle svega dva meseca, ostvario je profit od 48 odsto pre odbijanja poreza, a ključ njegovog uspeha je reagovanje na želje kupaca.

– Danas imate obilje podataka o svakom pojedincu – objašnjava Čepmen. Snaga trgovine na internetu je u tome što i najmanja prodavnica može da ih upotrebi za reklamu. Posle samo tri meseca Čepmen je dobio ponudu za otkup u vrednosti od tri miliona dolara.

Čepmen je odlučio da ne prodaje prodavnicu. U prvoj poslovnoj godini želi da ostvari promet od deset miliona dolara. S obzirom na njegovu maržu, prodaja mu se ne isplati.

Pogledajte video:


(Izvor: Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …