Home / ZANIMLJIVOSTI / NAROD PO SRBIJI- OVO ČEKA SVE NAS! VODA U JEZERU CRVENA, ČUJU SE IZ NjE ZVUCI, BUNARI PRESUŠUJU! (VIDEO)

NAROD PO SRBIJI- OVO ČEKA SVE NAS! VODA U JEZERU CRVENA, ČUJU SE IZ NjE ZVUCI, BUNARI PRESUŠUJU! (VIDEO)

Meštani Gornjih Nedeljica, nedeleko od području na kom australijski Rio Tinto planira izgradnju rudnika litijuma i jalovišta, su pored samog jezera, u kojem je površina pokrivena crvenim čudnim slojevim, za Srbin.info dali ekskluzivnu izjavu u kome su objasnili i kako je nastalo samo jezero.

– Nalazimo se na posedu vlasnika, koji je kao podizvođač Rio Tinta skidajući zemlju za potrebu te kompanije, napravio poveću rupu koja se ubrzo napunila vodom. Krenule su da izbaju vodene žile, a sa njima posle par godina počeo je da izbija metan i pojedino bujanje ko zna kakvih algi, za Srbin.info je rekao pčelar Čupa koji živi u neposrednoj blizini.

A zatim je još i dodao:

– Pre Rio Tinta ovde nije bilo vode, a kasnije kada se pojavila ja sam dolazio ali je do pre nedelju dana voda je bila prirodne boje. Da nije bilo Rio Tinta ovde bi bio kukuruz jer je ovo poljloprivredno zemljište. Međutim, vidite i sami u šta se pretvara naša zemlje, otkako se ovde pojavio Rio Tinto, ukazuje Čupa za Srbin.info.

A šta je u vezi ove pojave rekao Čupa za Srbin.info pogledajte u video prilogu iznad, pa o svemu donesite svoj valjani sud.

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …