Home / ZANIMLJIVOSTI / NAUČNICI OSTALI ŠOKIRANI NAKON ŠTO SU VIDELI REZULTATE: Na kašičici kojom se Pričešćuju vernici… (VIDEO)

NAUČNICI OSTALI ŠOKIRANI NAKON ŠTO SU VIDELI REZULTATE: Na kašičici kojom se Pričešćuju vernici… (VIDEO)

crkva-pop

Istraživanje u Moskvi pokazalo je jednu poptuno neverovatnu činjenicu svim naučnicima koji su istraživali kako to da se svi vernici toga dana u Hramu pričešćuju istom kašikom, a da na njoj nema apsolutno nijedna virusna ili bilo koja vrsta bakterije.

Nauka je prosto ostala bez reči, nekoliko puta su ponovili istraživanje, zatim uradili to na više lokacija i došli do neverovatne činjenice – još jedan veliki dokaz da Gospod pobeđuje i štiti sve nas! Kašika je bila potpuno sterilna i na njoj nije bila nijedna bakterija! Priđite i Vi Svetoj Čaši – Primite Hrista u svoje telo.

O PRIČEŠĆU

Svetom Tajnom pričešća primamo u vidu hleba i vina Telo i Krv Gospoda Isusa Hrista.

Ova Sveta Tajna predstavlja vrhunac ljubavi i zajedništva između Boga i čoveka. Svetu Tajnu pričešća ustanovio je sam Gospod Isus Hristos na Tajnoj večeri:

“I kad jeđahu, uze Isus hljeb i blagoslovivši prelomi ga, i davašeučenicima, i reče: Uzmite, jedite; ovo je tijelo moje. I uze čašu i zablagodarivši dade im govoreći: Pijte iz nje svi; Jer ovo je krv moja Novoga zavjeta koja se proljeva za mnoge radi otpuštenja grijehova.” (Matej 26; 26-28).

Sveto pričešće se priprema i prima za vreme najvažnijeg crkvenog bogosluženja, Svete Liturgije. Vernici se za Sveto pričešće pripremaju postom i molitvom. Za zdrave vernike priprema je strožija, nego za bolesne, odnosno zdravi vernici strožije poste nego bolesni.

Nedelju dana pred pričešće drži se strogi post, tj. posti se na vodi, ne upotrebljava se ulje.Vernici ispovedaju svoje grehe svešteniku i tek posle toga vernici mogu pristupiti Putiru (Čaši) sa Svetim pričešćem.

Pogledajte video:


(web-tribune.com)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …