Home / ZANIMLJIVOSTI / NAUČNICI ZAPREPAŠĆENI: Šta je moglo da u jednom zalogaju pojede ajkulu od tri metra i odjuri na ogromnu dubinu tako brzo! (VIDEO)

NAUČNICI ZAPREPAŠĆENI: Šta je moglo da u jednom zalogaju pojede ajkulu od tri metra i odjuri na ogromnu dubinu tako brzo! (VIDEO)

ajkula-cudoviste-okean

Temperatura je sa 7 stepeni u sekudni skočila na 25 stepeni celzijusovih, koja se jedino može tako naglo promeniti ukoliko se ajkula nalazi u stomaku nekog drugog živog bića.

Naučnici u Australiji zakačili su uređaj za praćenje na zdravu belu ajkulu, kako bi utvrdili njeno kretanje. Međutim, ono što su saznali kasnije ih je sve ostavilo bez teksta.

Posle nekog vremena uređaj je isplivao na obalu 4 kilometra od mesta gde su je ostavili. Čitanjem podataka su saznali da je u 4 sata ujutru na Božić, ajkula odjednom potonula na ogromnu dubinu od 580 metara.

Njena temperatura je sa 7 stepeni u sekundi skočila na 25 stepeni celzijusovih, koja se jedino može tako naglo promeniti ukoliko se ajkula nalazi u stomaku nekog drugog živog bića.

Svi su ostali u čudu i pitaju se šta je to što bi moglo da u jednom zalogaju pojede belu ajkulu od tri metra.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …