Home / ZANIMLJIVOSTI / NIKOLETI TUMOR ŽIVI NA LICU: Svi me izbegavaju, ne smem ni po decu u školu, a operacija može da ME UBIJE! (VIDEO)

NIKOLETI TUMOR ŽIVI NA LICU: Svi me izbegavaju, ne smem ni po decu u školu, a operacija može da ME UBIJE! (VIDEO)

Foto: Profimedia/Barcroft Media
Foto: Profimedia/Barcroft Media

Lekari planiraju operaciju izrasline, ali prvo moraju da je smanje, da bi tako sprečili veliki gubitak krvi tokom operacije

Nikoleta Lezeriju (28) od rođenja živi sa ogromnim vaskularnim tumorom u oku. Benigni tumor stalno krvari i uvećava se iz dana u dan. Zbog svog izgleda, Nikoleta u selu živi kao pustinjak, jer je meštani stalno ismevaju.

Ona živi u malom selu na severoistoku Rumunije. Kaže da je tumor u početku bio kao zrno kukuruza, a da je rastao zajedno s njom. Kad je krenula u školu, Nikoletine muke su se uvećale.

– Shvatila sam da me deca izbegavaju i da zure u mene. Tada sam shvatila da se razlikujem od ostalih – priča Nikoleta.

Još kao devojčica postala je meta maltretiranja.

– U početku sam se stalno plašila, jer sam se bojala da će me u školi neko udariti. Sada kad imam svoju decu, nikad nisam mogla da idem do grada, ni na posao, pa čak ni u vrtić na roditeljski sastanak. Morala bih uvek da idem narednog dana, jer me se drugi roditelji gnušaju i plaše – kaže očajna Nikoleta.

U želji da što lekari što pre odrede dijagnozu, roditelji su je doveli na skeniranje u lokalnu bolnicu. Tamo su joj rekli da će izraslina rasti, kako i ona bude rasla. Lekari su, ranom intervencijom, mogli da spreče rast tumora, ali do trenutka kada je napunila 18 godina, tumor je “preuzeo” pola lica.

Lekari planiraju operaciju izrasline, ali prvo moraju da je smanje, da bi tako sprečili veliki gubitak krvi tokom operacije. Sa sela na krajnjem severoistoku, Nikoleta će morati vozom da putuje do Temišvara kako bi primala neophodnu terapiju.

Doktor Zorin kaže da se ne usuđuje da odmah ukloni tumor.

– Tumor je toliko veliki i oštetio je krvne sudove, prodro u jagodične kosti i vilicu. Kad bismo samo zasekli ovaj tumor, Nikoleta bi umrla od krvarenja – kaže dr Zorin, jedan od lekara u mnogobrojnom timu specijalista koji će pokušati da pomogne Nikoleti da živi kao zdrava žena.

Priča o Nikoleti biće emitovana na kanalu TLC u okviru emisije “Body bizarre” u četvrtak, 20. oktobra.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …