Home / ZANIMLJIVOSTI / Njega su zvali čovek sa dva lica, a morate da vidite i zašto! (FOTO)

Njega su zvali čovek sa dva lica, a morate da vidite i zašto! (FOTO)

semFoto: Thehumanmarvels.com

Amerikanac Sem Aleksander je do svojih dvadesetih godina bio prosečan mladić. Radio je kao pozorišni glumac u Čikagu. Ipak, tada se dogodila nesreća koja mu je trasirala životni put

Amerikanc Sem Aleksander bio je poznat kao čovek sa dva lica. Njegova životna priča obeležena je jednom stravičnom nesrećom nakon koje je zadobio teške povrede u predelu glave. Ipak, on je uspeo da iskoristi svoj hendikep.

Sem je do svojih dvadesetih godina bio prosečan mladić. Radio je kao pozorišni glumac u Čikagu. Ipak, tada se dogodilo nešto što mu je obeležilo život.

Aleksander je zadobio teške povrede prilikom eksplozije. Uspeo je jedino da podigne ruke i sačuva svoje oči. Ipak, ostatak njegovog lica mu je praktično izgoreo. Lekari su mu koliko-toliko sanirali rane. Nažalost, da nesreća bude veća, rane su se ubrzo inficirale. Doktori su bili primorani da mu odstrane gotovo ceo donji deo lica.

Aleksander je proveo 13 meseci u bolnici oporavljajući se od od povreda. Psihički ožiljci bili su i teži od fizičkih povreda koje je zadobio. Znao je da nikada neće više biti isti.

5004Foto: Thehumanmarvels.com

Nakon izlaska iz bolnice Sem je preko jednog lekara upoznao protetičara, koji mu je napravio masku koju je Aleksander navlačio na lice.

Sem je znao da mora da pronađe način da ponovo zarađuje za život. Jednog jutra u novinama je video oglas za takozvani cirkus “nakaza”. Rešio je da se okuša. Sastao se sa vlasnikom putujućeg cirkusa. Njemu je najpre pokazao lice sa maskom, a potom i bez nje.

Tako je postao deo putujućeg cirkusa i bio je plaćen da pred auditorijumom skida svoju masku. U periodu od 1960. do 1967. godine Aleksander je proputovao skoro čitav svet.

Uporedo sa predstavama on je imao i seriju rekonstruktivnih operacija. Na kraju, on je ukupno 72 puta išao “pod nož”.

Sem Aleksander je preminuo 1997. godine.

(Telegraf.rs)

Check Also

PLATA 70.000, GORIVO PLAĆENO, PROSEK JE 100.000, A MOŽE DA SE ZARADI I DO 200.000: TRAŽENI SU STALNO I UVEK SA OZNAKOM HITNO!

Traže se vozači dostavljači. Plata 70.000 dinara, sa vašim autom, skuterom ili biciklom. Gorivo plaćeno. …