Home / ZANIMLJIVOSTI / OBOŽAVATE JAMB, RIZIKO I MONOPOL? Evo trikova koji će vam pomoći da POBEDITE SVAKI PUT (FOTO) (VIDEO)

OBOŽAVATE JAMB, RIZIKO I MONOPOL? Evo trikova koji će vam pomoći da POBEDITE SVAKI PUT (FOTO) (VIDEO)

Ovo su omiljene društvene igre velikom broju ljudi, a ukoliko ih i vi obožavate, u nastavku pogledajte nekoliko korisnih saveta koji će vam doneti sigurnu pobedu

igra-monopolFoto: PProfimedia/LOOK-foto

Uprkos tome što postoje dugi niz godina, monopol, riziko i jamb su i dalje omiljene društvene igre velikom broju ljudi, naročito kada se skupi neko veće društvo. Tim povodom vam u nastavku donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da na pošten način uvek pobedite u njima.

Ako ste mislili da trikovi za pobeđivanje u monopolu ne postoje i da je reč o čistoj sreći, prevarili ste se. Filip Orbejns iz Australije je ekspert u monopolu, a zbog odličnog poznavanja kako ova društvena igra funkcioniše, mnoge poslovne škole traže njegove savete.

5004

Ovaj čovek je video sve moguće trikove koje monopol donosi, a prema njegovim rečima postoje četiri koja su neophodna za pobedu u istoj.

Prvi je da kupite svako zemljište na koje stanete. Prema Filipovom mišljenju ovo treba uraditi da biste imali materijal za razmenu kasnije tokom igre, tačnije kako biste u jednom trenutku dobili ono što zaista tražite.

5004Foto: Pixabay/themusingsofmo

Drugi savet koji je Filip otkrio jeste da ukoliko u ranim fazama igre odete u zatvor, obavezno platite kako biste izašli odmah i nastavili sa kupovinom zemljišta. Međutim, kasnije tokom igre kada se nađete u zatvoru slobodno tamo i ostanite, jer je manja šansa da ćete stati na neko polje na kojem ćete morati da platite protivniku.

Treći savet je da obavezno kupite narandžasta, žuta i crvena polja, jer se ona nalaze odmah do zatvora, pa je veća verovatnoća da će protivnički igrač nabasati na neka od njih.

I poslednji savet je da što brže kupite što veći broj kuća, nebitno da li je reč o najjeftinijem ili najskupljem zemljištu.

Jamb je prilično zarazna društvena igra. Kao i za monopol, i za nju postoji nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da pobedite.

5004Foto: Pixabay/SauLustig

Pre svega, takozvanu slobodnu kolonu koju možete da popunjavate redom koji vi želite ostavite za kraj.

Počnite sa popunjavanjem kolone koja kreće od dole što pre, ali takođe razvijajte i kolonu koja kreće od gore. Takođe, kolonu u koju se upisuju rezultati koji se dobiju iz samo jednog bacanja, takozvana ručna kolona, treba popuniti što pre.

Potrudite se da dobijete što više jedinica prilikom bacanja kockica, s obzirom na to da se ovaj broj koristi za množenje sa kolonom ispod.

Riziko je možda najzahtevnija i komplikovanija igra na ovoj listi. U njoj treba razvijati strategiju i planirati poteze unapred. Međutim, kao i u monopolu i jambu, i u riziku postoji nekoliko saveta koje možete iskoristiti kako biste zavladali na svim kontinentima.

5004Pre svega, obratite pažnju na to koje kontinente ćete osvajati. Za svaki od njih postoje prednosti i mane, ali je najbitnije razmotriti koliko je određeni kontinent izolovan. Izolovanije oblasti se lakše zadržavaju, ali je zato iz njih teže širiti se i osvajati dalje.

Obratite pažnju na bonuse koje će vaša armija dobiti za svaki kontinent. Neki kontinenti su korisniji od drugih.

Napadajte sa pravim brojem tenkova. Najidealnije je da taj broj bude duplo veći od broja tenkova koje protivnik poseduje na oblasti koju napadate.

Vodite računa da na granicama oblasti koju posedujete imate najveći broj tenkića, jer će onda protivnik teže osvojiti tu oblast i samim tim teže prodreti do ostalih koje posedujete.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …