Home / ZANIMLJIVOSTI / Oni se kreću četvoronoške, celog života im se svi smeju i zato prolaze kroz pakao (VIDEO)

Oni se kreću četvoronoške, celog života im se svi smeju i zato prolaze kroz pakao (VIDEO)

porodica-Ulas-hodaju-cetvoronoske

Ovu porodicu su nazivali slučajem „obrnute evolucije“ i misterioznom porodicom, ali jedina istina je da je njihov život veoma težak i da se ne uklapaju u savremeni svet

Članovi porodice Ulas iz Turske pate od retkog poremećaja, zvanog Uner Tanov sindrom, zbog koga, usled nedostatka stabilnosti i balansa dok stoje uspravno, moraju da hodaju četvoronoške. Njih petoro su od rođenja predmet ismevanja jer se kreću slično životinjama, i upravo su se zbog toga izolovali iz društva i povukli u sebe.

Tri sestre i dva brata iz provincije Hataj u Turskoj 2005. godine je otkrila grupa naučnika, koji su počeli da ih posmatraju kao slučaj “obrnute evolucije”. Stručnjaci su verovali da se radi o primerima vraćanja čoveka u pređašnji stadijum i primitivniju formu.

Braća i sestre se kreću na ovaj način još od detinjstva, a suočavaju se sa brojnim poteškoćama koje pred njih postavlja moderan svet.

Sestre svoje vreme provode uglavnom pletući ispred kuće, dok je jedan od braće više avanturistički tip, pa povremeno putuje do obližnjeg sela kako bi se družio sa drugim ljudima.

O ovoj porodici je snimljen dokumentarni film u kome je objašnjeno kako je živeti sa veoma retkim naslednim poremećajem u razvoju malog mozga. Inače, njih su nazivali misterioznom porodicom, a zastrašujuća je činjenica da leka nema i da će najverovatnije morati ovako da se kreću do kraja života.

Pogledajte snimke:(Telegraf.rs/medicaldaily.com)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …