Home / ZANIMLJIVOSTI / OTKRIVEN ČUDOTVORAN IZVOR U SRBIJI: Ovako LEKOVITA VODA još nije viđena do sada!

OTKRIVEN ČUDOTVORAN IZVOR U SRBIJI: Ovako LEKOVITA VODA još nije viđena do sada!

izvor-reka

Na jednoj bušotini u centru Divčibara pronađena je voda visokog kvaliteta i bogata magnezijumom, kakva, kako tvrde stručnjaci, ne postoji nigde u Srbiji!

Voda je toliko kvalitetna da odmah može da se flašira, a prava blagodet je to što je voda puna magnezijuma, koji utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu i na opšte stanje organizma – kaže šef Centra za obnovljive vodne energetske resurse prof. dr Dejan Milenić.

Beogradski Rudarsko-geološki fakultet je na zahtev Gradske direkcije iz Valjeva uradio istraživanje na Divčibarama, tokom kojeg su otkrivene su dve bušotine, koje mogu da zadovolje trenutne potrebe vode na tom vodećem turističkom centru valjevskog kraja.

– Mi u na našem tržištu nemamo prirodnih voda koje sadrže ovoliku količinu magnezijuma, kao što je slučaj na Divčibarama.

Ph vrednost te vode je slabobazna, što pravi efekat rasterećenosti u želucu. Trenutno voda na tom izvorištu teče non-stop, nije u sistemu vodovoda i nije hlorisana, tako da svi koji borave na Divčibarama bi trebalo obavezno da je piju – kaže Milenić.

On objašnjava da su stene od kojih je formiran planinski masiv na Divčibarama pune magnezijumskih minerala, pa otuda tako kvalitetna voda u tom kraju.

– Vode koje se u njima formiraju su, praktično, u grupi najlekovitijih i najboljih za piće koje čovek može unositi u organizam.

Tu mislim na obične vode, ne na magnezijumske vode opterećenim ugljen-dioksidom, koje se prodaju na našem tržištu, jer ih zbog toga što su ugljokisele ne smete da pijete neograničeno, što nije slučaj sa ovom divčibarskom vodom – objašnjava Milenić.

(Izvor: Telegraf.rs)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …