Home / ZANIMLJIVOSTI / OTKRIVENA SEKTA KOJA ĆE VAS FRAPIRATI: Devojčice rađaju 12 dece, a momke im bira VEĆE STARACA (VIDEO)

OTKRIVENA SEKTA KOJA ĆE VAS FRAPIRATI: Devojčice rađaju 12 dece, a momke im bira VEĆE STARACA (VIDEO)

gloriavejl-sekta-novi-zelandU ovoj sekti su, naravno, žene podređene muškarcima, a policija je započela istragu zbog optužbi za zlostavljanje nakon što su bivši članovi izjavili da je to kultura u kojoj je seksualno zlostavljanje uobičajeno i najčešće se krivi žrtva

Iako nas sektaški postupci retko mogu iznenaditi bizarnostima, nedavno se pojavio dokumentarac “Gloriavejl” o istoimenoj sekti u kojoj je tinejdžerima zabranjeno razgovarati pre venčanja, a o tome ko će s kime ući u brak odlučuje veće koje čini 12 staraca.

Radi se o zatvorenoj zajednici na novozelandskom Južnom ostrvu koje čini tek petstotinak članova, a o sekti se do pre petnaestak godina malo toga znalo. Preciznije, sve dok osnivač Nevile Kuper nije završio u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih članova.

Inače, spomenuti dokumentarac prati mladi bračni par Pola Valora i Prl Houp koji, da bi se uopšte mogli venčati, moraju da čekaju odluku veća starešina.

5004– Oni imaju popis svih članova koji su u krvnoj vezi, a kad im kažete da želite da se venčate, ponude vam pet-šest devojaka s kojima niste u srodstvu – rekao je Pol.

Kontracepcija nije dozvoljena, a uobičajeno je da par ima dvanaestoro dece.

Međutim, posebno je zabrinjavajuća praksa donošenja odluke o odlasku u bolnicu u slučaju problematičnih trudnoća. Naime, ako zaista dođe do komplikacija, muškarac je taj koji odlučuje želi li suprugu i dete da pošalje u bolnicu. Ne treba posebno isticati da su žene podređene muškarcima.

Nakon što je dokumentarac emitovan, javnost je bila zgrožena zajednicom Gloriavejl, a policija je započela istragu zbog optužbi za zlostavljanje nakon što su bivši članovi izjavili da je to kultura u kojoj je seksualno zlostavljanje uobičajeno i najčešće se krivi žrtva.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /Izvor:index.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …