Home / ZANIMLJIVOSTI / OTKRIVENO KOLUMBOVO ZLATO NA KARIBIMA: Blago vredno više milijardi dolara otkrio američki astronaut (VIDEO)

OTKRIVENO KOLUMBOVO ZLATO NA KARIBIMA: Blago vredno više milijardi dolara otkrio američki astronaut (VIDEO)

Američki astronaut Gordon Kuper primetio je anomaliju vode oko juga Kariba, a verovao je da te anomalije mogu dovesti do izgubljene flote Kristifora Kolumba, jednog od najpoznatijih istraživača svih vremena.

U maju 1963. godine, NASIN astronaut Gordon Kuper krenuo je u svoju novu misiju.

Naime, to je bilo poslednji put da je američki astronaut bio sam u svemiru. Kuper je poleteo u svemir u “Merkuri” kapsuli na kružni let oko Zemlje. Ono čime je takođe privukao pažnju je njegova tajna koju je čuvao 40 godina.

Reč je o neplaniranom projektu sa skrivenim blagom na Karibima, za koje lovci tvrde da bi moglo imati veliku istorijsku vrednost.

Ova misija dogodila se samo nekoliko meseci nakon kubanske raketne krize, koja je gurnula svet na ivicu nuklearnog rata. Kuper je bio vrhunski opremljen i mogao je pomoću opreme prepoznati tajna nuklearna mesta širom sveta.

Naravno, znatiželja je bila jača od njega i ubrzo je primetio anomaliju vode oko juga Kariba.

Verovao je da je reč o olupini, a ubrzo je otkrio više od sto takvih anomalija, da bi ih zatim fotografisao i zapisao njihove kordinate.

Verovao je da te anomalije mogu dovesti do izgubljene flote Kristifora Kolumba, jednog od najpoznatijih istraživača svih vremena.

Kuper je navodno dve decenije proveo na izradi tajne karte s kojom se moglo doći do podvodnog blaga vrednog milijarde dolara.

Upravo je ta mapa izazvala lov na blago, a stručnjaci tvrde da je to zapravo karta blaga iz svemira.

Nakon odlaska u penziju, Kuper je i dalje trošio vreme na mapu, ali nikad nije dobio priliku ozbiljno započeti lov. Ipak, pre smrti otkrio je nešto Darelu Miklosu, profesionalnom lovcu na zlato.

– Mislim da je bio svestan da će brzo umreti, pa mi je otkrio nekoliko informacija i rekao da završim njegovu misiju, bez obzira šta se njemu dogodilo– izjavio je Miklos.

On je obećao da će dovršiti posao svog učitelja i pronaći skriveno blago u Karipskom moru.

Pogledajte video:

(24sata.rs)

Check Also

IZGOVORITE OVE REČI I DOBIĆETE MUDROST I SNAGU DA IZ TEŠKOĆA IZAĐETE KAO POBEDNICI!

Religija mora početi sa pražnjenjem i čišćenjem srca. Duša koja se obraća Bogu u svakodnevnoj …