Home / ZANIMLJIVOSTI / OVAJ KONDUKTER JE CAR: Kada pročitate šta sve radi, shvatićete zašto je popularniji od Putina! (FOTO) (VIDEO)

OVAJ KONDUKTER JE CAR: Kada pročitate šta sve radi, shvatićete zašto je popularniji od Putina! (FOTO) (VIDEO)

Za dve i po godine, koliko radi kao kondukter u trolejbusu br. 8, postao je poznat u celoj Rusiji zahvaljujući svom zanimljivom izgledu, uvek nosi besprekorno čistu belu košulju i kravatu i velike „husarske“ brkove
kondukterPosle niza godina jedan Rus primakao se po popularnosti predsedniku Vladimiru Putinu. Radi se o kondukteru iz Sankt Peterburga, Viktoru Lukjanovu kog putnici bukvalno obožavaju.

Lukjanov plaća karte penzionerima, invalidima i trudnicama, ukrašava trolejbus povodom svakog praznika, a putnike bez karte poslužuje bombonima “da ne dobiju živčani slom kada ih zatekne bez karte”.

Za dve i po godine, koliko radi kao kondukter u trolejbusu br. 8, postao je poznat u celoj Rusiji zahvaljujući svom zanimljivom izgledu, uvek nosi besprekorno čistu belu košulju i kravatu i velike “husarske” brkove.

On je od svog novca plaćao karte “zaslužnim građanima”, tako on naziva penzionere, invalide i trudnice.

5004Pred Novu godinu maskirao se u Deda Mraza, a za vreme zimske olimpijade ukrasio je svoj trolejbus balonima i obaveštavao putnike o rezultatima koje su postigli ruski sportisti.

– Delim bombone onima koji se švercuju da se ne uspaniče previše kada ih zateknem bez karte. Poslužim i bake koje ne otkucaju kartu, jer bi one mogle briznuti u plač – priča Lukjanov.

Kako navodi lokalni list “Bumaga”, Lukjanov je u mladosti završio vojnu akademiju, zatim je 28 godina služio na ruskom Dalekom istoku i otišao u penziju u činu majora.

Međutim, Viktorovo ponašanje ne sviđa se svim kolegama. “Olimpijski trolejbus” je samo četiri puta prošao svojom linijom, posle čega se umešalo rukovodstvo gradskog prevoza i naredilo da se uklone svi ukrasi.

5004Foto: AP/Tanjug

Radni odnos je ovih dana trebalo da mu istekne i Viktor već razmišlja o novom radnom mestu. Želeo je da se oproba kao glumac ili čuvar “Ermitaža”.

Međutim, na stranicama lokalnih portala pojavila se peticija u kojoj građani traže da Lukjanov ostane na svome radnom mestu.

“Najboljeg sanktpeterburškog konduktera” podržao je i zastupnik Dume iz stranke Jedinstvena Rusija Aleksandar Siđakin.

Nadležni za trolejbuski promet u Sankt Peterburgu obećali su da će najomiljeniji gradski kondukter ostati na svom radnom mestu, i da će sa Viktorom Lukjanovim porazgovarati o novim uslovima rada, pošto on ima svoje viđenje razvoja sistema posluživanja putnika.

Lukjanov se prvi put okušao kao kondukter 2009. godine, kada je počeo da radi u tramvajskom depou.

Za devet meseci je postao najbolji kondukter u Sankt Peterburgu, a nakon dve godine prešao je u trolejbus.

Radeći kao kondukter Lukjanov je postavio sebi zadatak da što češće govori: “Hvala”, “Izvolite” i “Molim Vas”. Naučio je da kaže “hvala” na 79 jezika.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /Srna)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …