Home / ZANIMLJIVOSTI / OVAJ KONDUKTER JE CAR: Kada pročitate šta sve radi, shvatićete zašto je popularniji od Putina! (FOTO) (VIDEO)

OVAJ KONDUKTER JE CAR: Kada pročitate šta sve radi, shvatićete zašto je popularniji od Putina! (FOTO) (VIDEO)

Za dve i po godine, koliko radi kao kondukter u trolejbusu br. 8, postao je poznat u celoj Rusiji zahvaljujući svom zanimljivom izgledu, uvek nosi besprekorno čistu belu košulju i kravatu i velike „husarske“ brkove
kondukterPosle niza godina jedan Rus primakao se po popularnosti predsedniku Vladimiru Putinu. Radi se o kondukteru iz Sankt Peterburga, Viktoru Lukjanovu kog putnici bukvalno obožavaju.

Lukjanov plaća karte penzionerima, invalidima i trudnicama, ukrašava trolejbus povodom svakog praznika, a putnike bez karte poslužuje bombonima “da ne dobiju živčani slom kada ih zatekne bez karte”.

Za dve i po godine, koliko radi kao kondukter u trolejbusu br. 8, postao je poznat u celoj Rusiji zahvaljujući svom zanimljivom izgledu, uvek nosi besprekorno čistu belu košulju i kravatu i velike “husarske” brkove.

On je od svog novca plaćao karte “zaslužnim građanima”, tako on naziva penzionere, invalide i trudnice.

5004Pred Novu godinu maskirao se u Deda Mraza, a za vreme zimske olimpijade ukrasio je svoj trolejbus balonima i obaveštavao putnike o rezultatima koje su postigli ruski sportisti.

– Delim bombone onima koji se švercuju da se ne uspaniče previše kada ih zateknem bez karte. Poslužim i bake koje ne otkucaju kartu, jer bi one mogle briznuti u plač – priča Lukjanov.

Kako navodi lokalni list “Bumaga”, Lukjanov je u mladosti završio vojnu akademiju, zatim je 28 godina služio na ruskom Dalekom istoku i otišao u penziju u činu majora.

Međutim, Viktorovo ponašanje ne sviđa se svim kolegama. “Olimpijski trolejbus” je samo četiri puta prošao svojom linijom, posle čega se umešalo rukovodstvo gradskog prevoza i naredilo da se uklone svi ukrasi.

5004Foto: AP/Tanjug

Radni odnos je ovih dana trebalo da mu istekne i Viktor već razmišlja o novom radnom mestu. Želeo je da se oproba kao glumac ili čuvar “Ermitaža”.

Međutim, na stranicama lokalnih portala pojavila se peticija u kojoj građani traže da Lukjanov ostane na svome radnom mestu.

“Najboljeg sanktpeterburškog konduktera” podržao je i zastupnik Dume iz stranke Jedinstvena Rusija Aleksandar Siđakin.

Nadležni za trolejbuski promet u Sankt Peterburgu obećali su da će najomiljeniji gradski kondukter ostati na svom radnom mestu, i da će sa Viktorom Lukjanovim porazgovarati o novim uslovima rada, pošto on ima svoje viđenje razvoja sistema posluživanja putnika.

Lukjanov se prvi put okušao kao kondukter 2009. godine, kada je počeo da radi u tramvajskom depou.

Za devet meseci je postao najbolji kondukter u Sankt Peterburgu, a nakon dve godine prešao je u trolejbus.

Radeći kao kondukter Lukjanov je postavio sebi zadatak da što češće govori: “Hvala”, “Izvolite” i “Molim Vas”. Naučio je da kaže “hvala” na 79 jezika.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /Srna)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …