Home / ZANIMLJIVOSTI / Ovaj Srbin je glumio sa Čakom Norisom, tukao se sa Brusom Lijem, sad radi kao propovednik, a za njega verovatno niste ni čuli! (VIDEO)

Ovaj Srbin je glumio sa Čakom Norisom, tukao se sa Brusom Lijem, sad radi kao propovednik, a za njega verovatno niste ni čuli! (VIDEO)

mel-novak

Holivudski glumac Mel Novak, čije je pravo ime Milan Mrđenović, proslavio se igrajući negativce u brojnim akcionim filmovima, kao što su „Igra smrti“ (u kojoj je glavnu ulogu igrao legendarni Brus Li ), „Oko za oko“ (u kojoj je glavnu ulogu igrao Čak Noris), kao i u mnogim drugim. Međutim, to je samo deo njegove neverovatne životne priče, jer Mrđenović je poznati američki propovednik. Godinama radi po zatvorima, a pomože i beskućnicima..

Ono što verovatno niste znali jeste da je on Srbin. Rođen je davne 1942. godine u Pitsburgu, a karijeru je započeo 1971. godine.

Svetsku slavnu donela mu je uloga ubice Stika u već navedenom ostvarenju „Igra smrti“ sa Brusom Lijem.

Pogledajte i jednu od scena iz tog filma:

Pogledajte kako je izgledala scena borbe između Brusa Lija i Mela Novaka:

Sa Čakom Norisom i Kristorerom Lijem igrao je u ostvarenju „Oko za oko“, i to negativca Tonija Montoju:

Takođe, Mel Novak je glumio i sa holivudskim zvezdama, kao što su Jul Briner, Stiv Mekvin, Kristofer Li, Den Ekrojd, Rosi o Donel, Linda Evans… I dan danas je aktivan glumac, a pre dve godine snimio je film „Samurai Cop 2:

Mel je u intervjuu za RTS istakao da se ponosi što je Srbin. Naveo je da traži da ga ljudi zovu Milan. Mel ističe da slavi praznike po pravoslavnom kalendaru i da uživa u srpskoj hrani. Na nekadašnoj njegovoj saobraćajnoj tablici pisalo je „Serb“, što, naravno, na engleskom znači Srbin.

– Volim što sam Srbin, to svi znaju. Na snimanju filmova, na Fejsbuku i uopšte svim ljudima koje upoznam kažu da me zovu Milan… Ne bih voleo da sam rođen kao neko drugi, već kao Srbin – rekao je sa ponosom Mel Novak.

Da li govori srpski, kako je dospeo u Holivud, o prijateljstvu sa Stiv Mekvinom, odnosu sa ljudima bez nade, o razgovorima sa kriminalcima i ubicama, pogledajte u intervjuu koji je dao za Javni servis:

 

Check Also

NA AMERIČKOM NEBU PRIMEĆEN ČUDAN, UŽARENI OBJEKAT KOJI „IZLEĆE IZ MUNJE“ (ŠOK VIDEO)

Na američkom nebu primećen je neobičan, užareni objekat koji „izleće iz munje“. Video je objavljen …