Home / ZANIMLJIVOSTI / Ovako u Srbiji možete dnevno da zaradite i do 700 evra: Posao iz snova, a ne treba vam ni fakultet!

Ovako u Srbiji možete dnevno da zaradite i do 700 evra: Posao iz snova, a ne treba vam ni fakultet!

evro- novac- pare

Verovali ili ne, u Srbiji postoji posao koji je veoma tražen, odlično plaćen, ne zahteva fakultetsku diplomu, a nema mnogo onih koji znaju da ga rade. U pitanju je japansko iscrtavanje obrva.

Kozmetičari znaju da kada je reč o lepoti, dame ne pitaju za cenu, a kako granice između njihovog posla i posla plastičnog hirurga sve više blede, mudriji majstori su odlučili i da zarade kao hirurzi.

Navukli su rukavice, stavili maske, nabavili lokalnu anesteziju, sterilne nožiće i izveštili se u estetskom tretmanu koji za 60-90 minuta može koštati koliko prosečna plata.

– Iscrtavanje i prva korekcija koštaju 100 evra, a sve do 200 evra je realna cena.

Na popuštima se, doduše, može naći i za 30, dok elitni saloni naplaćuju i do 700 evra po tretmanu.

Zanimanje je veoma isplativo jer u proseku dnevno radim jedno iscrtavanje i jednu korekciju – rekla je za Blic Jovana Đurić, vlasnica jednog studija lepote na Novom Beogradu.

Ovom veštinom toliko malo ljudi barata da je čak i Grad Beograd organizovao besplatan kurs kako bi žene iz teže zapošljivih kategorija što pre našle uhlebljenje, dok akademije za negu lica i tela tvrde da je put od sertifikata do prve plate za njihove polaznike veoma kratak.

(Telegraf.rs/Blic)

Check Also

POLICAJCI UPALI U KUĆU NA PROSLAVU SRPSKE NOVE GODINE PA DOBILI BATINE: Prisutni ih udarali po glavi i telu (VIDEO)

Dvojica muškaraca R. N. i R. D. iz mesta Novo selo kod Kruševca, privedeni su …