Home / ZANIMLJIVOSTI / OVE KESICE SVI BACATE U SMEĆE a mogu da vam UŠTEDE gomilu NOVCA

OVE KESICE SVI BACATE U SMEĆE a mogu da vam UŠTEDE gomilu NOVCA

vrecice-uz-obucu

 

Mnoge stvari završe u kanti za smeće, iako mogu da posluže za mnogo štošta. I to nije sve. Najčešće su one prilično korisne, a vi o tome nemate pojma. Među ovim stvarima su i silikonske kesice, koje dobijete uz kupovinu nove obuće.

Oksidacija i vlaga su glavni razlog zbog kog žileti mogu pre vremena da se istroše – pogotovo ako ih držite u kupatilu.

Ako ne želite da redovno bacate novac na nove žilete, u plastičnu posudu stavite 4 do 5 silika kesica i nakon brijanja u nju stavite vaš brijač naon što ste ga malo obrisali.

Na ovaj način će oštrica biti suva jer kesice izvlače i upijaju vlagu, vaše noge glatko izbrijane, a i uštedećete gomilu novca.

Još jedna odlična upotreba ovih keseca jeste sprečavanje korozije na srebrnom nakitu. Kako bi ga sačuvali, samo stavite nekoliko kesica u vašu kutiju sa nakitom.

Dodatan savet:

Ako primetite da silika kesice više ne daju rezultate, stavite ih na papir za pečenje i ostavite sat vremena u rerni na 100 stepeni Celzijusa kako bi se ponovo “napunili”. Kada ih ne koristite, držite ih u nepropusnoj posudi kako bi ih zaštitili od okolne vlage.

Agencije)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …