Home / ZANIMLJIVOSTI / Ove savete od lopova niste očekivali: Evo šta da uradite da vam ne opljačkamo kuću! (FOTO)

Ove savete od lopova niste očekivali: Evo šta da uradite da vam ne opljačkamo kuću! (FOTO)

lopovLopovi stanove i kuće često tipuju kroz prozor. Tako da je najpametnije da vam skup televizor ili laptop ne bude tik uz prozor

Na jednom internet forumu povela se debata o tome kako je najbolje zaštititi kuću od lopova. Većina je napisala da treba ostavljati upaljeno svetlo ili televizor, kako bi lopovi pomislili da ste kod kuće. Međutim, lopovi su se na ove savete samo nasmejali i rekli da ih to ne sprečava u pljački.

– Pa, kad vidiš da svetlo i dalje gori u tri ujutru i da je televizor pojačan do daske, to mi je jasan znak da u toj kući najverovatnije nema nikog – napisao je jedan.

Neki su navodili da ih čak ni opasni psi ne predstavljaju problem da uđu u kuću i oplačkaju je, nekima je to izazov.

– Znakovi poput “čuvaj se opasnog psa” su potpuno bezvredni. Ja sam jednoj porodici opljačkao kuću tako što sam se provukao kroz ona vratanca za pse – rekao je jedan od lopova.

Kažu da je većeg psa lakše savladati i ućutkati nego li manjeg.

5004– Ti mali psi me užasno nerviraju, jako su glasni i ne možeš da ih ućutkaš, a ni stigneš. Kuće s malim psima sam uvek izbegavao – bio je iskren jedan pljačkaš.

Vlasnicima preporučuju da na Fejsbuku ili Tviteru nikad ne objavljuju da idu na odmor ili da neće biti kod kuće u nekom određenom periodu. Ali, i da kad odu na duži put zakucaju prozore ekserom jer ih tako teže obijaju.

Kažu i da nikada nije “bacanje para” ugrađivanje još jedne brave na vrata.

– Obične ključaonice je tako lako otvoriti. Ova moderna vrata otvaram i sa kreditnom karticom – rekao je jedan pljačkaš.

5004Neki se plaše i kamera.

– Kolega je “pao” jer ga je snimila veb kamera na kompjuteru, tako da ja od kamera sigurno bežim – dodao je jedan.

Lopovi stanove i kuće često tipuju kroz prozor. Tako da je najpametnije da vam skup televizor ili laptop ne bude tik uz prozor i vidljiv sa ulice jer tako sigurno postajete plen.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …