Home / ZANIMLJIVOSTI / Ovim ljudima nije bio potreban Beč da bi uspeli: Vratili se u Šabac i pokrenuli super biznis

Ovim ljudima nije bio potreban Beč da bi uspeli: Vratili se u Šabac i pokrenuli super biznis

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM
Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Marija Milutinović (26), mlada preduzetnica i majka, vratila se pre tri godine sa suprugom u rodni Šabac, a već godinu dana se uspešno bavi biznisom u Srbiji.

Porodica, koja je tek pristigla iz Beča, rešila je svoje egzistencijalno pitanje i otvorila sopstvenu konfekcijsku radnju, za šta im je opština Šabac dodelila podsticajna sredstva za rad.

– Pre dve nedelje smo proslavili prvi rođendan. Naša radnja se bavi proizvodnjom tekstilne robe, pre svega dečje odeće. Kupujemo materijal i sve sami dizajniramo, šijemo i štampamo, a posao cveta – zadovoljno kaže Marija za “Blic”.

Biznis, kako dodaje, uskoro planiraju da prošire.

– Želja nam je da zaposlimo još radnika, da povećamo proizvodnju, otvorimo butike u drugim gradovima, a onda i izgradimo sopstveni objekat, jer što više ulažemo u posao, manja je cena našeg konačnog proizvoda – objašnjava ona.

Mladi ljudi voljni da pokrenu svoj biznis jedan su od prioriteta nadležnih u Šapcu. Skupština ovog grada nedavno je usvojila lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. a u budžetu grada za to je predviđeno 73 miliona dinara, što je najveća suma u regionu.

(Telegraf.rs)

Check Also

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! EVO KAKVA NAS JESEN ČEKA NAKON PAKLENOG LETA..

I dalje se mogu očekivati visoke temperature iznad proseka za ovo doba godine, rekao je …