Home / ZANIMLJIVOSTI / OVIM RUSKIM ČUDOM SRBI SU UNIŠTILI PONOS NATO-a: Ovako je izgledalo obaranje STELTA! (VIDEO)

OVIM RUSKIM ČUDOM SRBI SU UNIŠTILI PONOS NATO-a: Ovako je izgledalo obaranje STELTA! (VIDEO)

rakete-srbija-neva

Pri obeležavanju Dana sećanja na stradale tokom agresije NATO, kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu je postavljen raketni sistem S-125 Neva.

Tim sistemom je pre 18 godina oboren američki bombarder “stelt tehnologije” F-117.

Prisustvujući postavljanju lansirne rampe 5P73 i raketa 5V27D/U, državni sekretar Ministarstva odbrane Srbije Nenad Nerić kazao je da taj muzejski eksponat treba da simbolizuje život “svih onih koji više nisu s nama”.

“Nije lako sećati se teških trenutaka i otvarati stare rane, jer postoje one koje nikada ne zarastu, kao i momenti koji nikako ne mogu biti zaboravljeni.

Počast koju odajemo stradalim vojnicima, policajcima i civilima neka bude nemi svedok tragičnih događaja”, rekao je Nerić, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je čovek koji je oborio nevidljivi F-117

On je naveo da se postavljanjem raketnog sistema “bogati naša baština još jednim budućim kulturnim dobrom koje će moći da vidi kako naša, tako i strana javnost”.

Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, postavljanju eksponata prisustvovali su i članovi borbene posluge 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade protivvazduhoplovne odbrane Vojske Jugoslavije koji su oborili F-117 27. marta 1999. godine.

Pogledajte video kako je izgledalo obaranje F-117 (animaciju napravio Slaviša Golubović)(Kurir.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …