Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO JE DEFINITIVNO NAJSKUPLJA KUĆA NA SVETU: Prodaje se već dugo a evo zašto je niko neće! Pogledajte ovo OGROMNO čudo! (VIDEO)

OVO JE DEFINITIVNO NAJSKUPLJA KUĆA NA SVETU: Prodaje se već dugo a evo zašto je niko neće! Pogledajte ovo OGROMNO čudo! (VIDEO)

vila

Izgradnja vile kralja Leopolda II, najskuplje kuće na svetu, koja se nalazi na francuskoj rivijeri, počela je 1830-ih, a završena početkom 20. veka. Vila je bila namenjena kraljevoj ljubavnici Blanš Žozefin Delakroa, a danas se prodaje po ceni od neverovatnih milijardu evra.

Kada je Leopold umro, Blanš je izbačena iz vile, a u nju se uselio njegov nećak, kralj Albert I. Trenutni vlasnik kuće je Suzan Marnier Lapostol, članica porodice Grand Marnier, u čijem se posedu vila nalazi od 1920-ih. Sada je prodaje jer želi nešto manje za život. Vila ima deset spavaćih soba, nekoliko manjih bazena i jedan olimpijski.

Osim toga, smatra se kako je u njenom sklopu i jedan od najlepših vrtova Evrope, koji se prostire na 15 hektara održavane zemlje, s više od 1.500 različitih biljnih vrsta i 20-ak staklenika s retkim tropskim vrstama. Osim toga, u vili je i balska dvorana, kao i štale u kojima se može držati do 30 konja.

Najbliže komšije su britanski kompozitor Endru Lojd Veber i američki biznismen Paul Alen. Vila se prodaje od leta 2016. ali reklo bi se da je niko ne želi po ceni od milijardu dolara, iako je vrednost poseda i same građevine procenjena na toliko.

Pogledajte video:


(Izvor: Kurir.rs/ Express.hr)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …