Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO JE JEVANĐELJE HRISTOVE ŽENE: Drevni rukopis u kom piše da je Isus bio OŽENJEN! (FOTO) (VIDEO)

OVO JE JEVANĐELJE HRISTOVE ŽENE: Drevni rukopis u kom piše da je Isus bio OŽENJEN! (FOTO) (VIDEO)

isusPrema najnovijim istraživanjima, utvrđeno je da je mastilo kojim je pisano Jevanđelje Hristove žene isto ono kojim je pisano Jevanđelje po Jovanu

Misteriozni drevni rukopis pod nazivom Jevanđelje Hristove žene, govori da je Isus bio oženjen, a nova istraživanja su navodno dokazala pouzdano poreklo ovih rukopisa.

Tim naučnika sa Univerziteta Kolumbija testirao je mastilo koje je korišćeno za stvaranje rukopisa, kako bi opovrgli prošlogodišnje tvrdnje nemačkog naučnika Kristijanea Askenlanda da je artefakt bio lažan.

5004Gnostičko jevanđelje po Judi. Foto: Wikipedia/WolfgangRieger

Askenland, naučni saradnik za biblijska istraživanja u Vupertalu u Nemačkoj, rekao je da je drevni rukopis prevara i da je napisan pre 1.200 godina likopolitanskim dijalektom koji je izumro pre tri veka.

Ipak, najnovijim istraživanjima su utvrdili da je mastilo kojim je pisano Jevanđelje Hristove žene isto ono kojim je pisano Jevanđelje po Jovanu, i da je to neosporivi dokaz da je ovaj artefakt legitiman i stvaran.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/rt.com)

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP OD 15. DO 22. MARTA

OVAN (21.3 – 20.4) Posao Pronalazite način da opravdate razloge zbog kojih se i dalje nalazite …