Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO JE NAJVIŠA PORODIČNA KUĆA NA SVETU: Košta čitavo bogatstvo ali pogledajte gde je sagrađena i kakav pogled pruža (VIDEO)

OVO JE NAJVIŠA PORODIČNA KUĆA NA SVETU: Košta čitavo bogatstvo ali pogledajte gde je sagrađena i kakav pogled pruža (VIDEO)

kuca-visoka

„Sokolovo gnezdo“, kako je iz milošte zovu prodavci nekretnine, ima panoramski pogled na pustinju od kojeg zastaje dah.

Ova kuća iz snova nalazi se na vrhu tornja i to 38 metara iznad površine zemlje u Preskotu u američkoj državi Arizoni.

“Sokolovo gnezdo”, kako je iz milošte zovu prodavci nekretnine, ima panoramski pogled na pustinju od kojeg zastaje dah, a prodaje se za oko 1,4 milion evra.

Kuća ima 576 metara kvadratnih a dizajnirao ju je arhitekta iz Feniksa Sukumar Pal.

Sa svoje tri spavaće sobe, četiri kupatila, staklenim svodom na tavanici i pogledom od 380 stepeni na vrhove San Franciska i pustinju, ova kuća predstavlja pravi izazov za trgovce nekretninama.

U nju se može ući i putem hidrauličnog lifta, a specijalni sistem za snabdevanje energijom joj omogućava da se hladi tokom leta, a greje tokom zime.

– Ova kuća je pravi arhitektonski raritet. Građena je za holistički život ukućana sa upotrebom zelene tehnologije i obnovljivih izvora energije, a nalazi se na svega 10 minuta vožnjom od najbližeg grada – rekao je Frank Azami, jedan od agenata koji ovu kuću prodaje.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

VAŽNO OBAVEŠTENjE ZA VOZAČE! OVO SU NOVA PRAVILA: OD SADA ĆE SVAKI AUTO MORATI DA IMA OVAJ UREĐAJ

Članice Evropske unije dogovorile su sve promene koje se tiču novih automobila i vanova, odnosno …