Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! EVO KAKVA NAS JESEN ČEKA NAKON PAKLENOG LETA..

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! EVO KAKVA NAS JESEN ČEKA NAKON PAKLENOG LETA..

I dalje se mogu očekivati visoke temperature iznad proseka za ovo doba godine, rekao je pomoćnik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović, najavljujući toplu jesen sa temperaturama iznad proseka za to doba godine, ali i bez obilnih padavina.

Topli talas je u punom zamahu u Srbiji, a kakva jesen nas očekuje otkrio je pomoćnik direktora RHMZ Goran Mihajlović.

On je istakao da su visoke temperature karakteristične za avgust i da ne predstavljaju neko naročito iznenađenje, naročito sa tendecijom rasta temperature u poslednje dve decenije. Ipak, uprkos sunčanom i toplom

vremenu karakterističnom za avgust, u utorak i sredu će, kako je rekao, biti uslova za kišu u brdsko-planinskim predelima, dok se padavine u ostalim delovima zemlje ne očekuju. Pljuskovi će biti lokalnog karaktera, i ne prevelikog intenziteta.

Kakva nas jesen očekuje

Prema rečima Mihajlovića, postoji mogućnost da temperatura i u jeseni pred nama bude iznad proseka za to doba godine.

“Što se tiče jeseni već sada možemo reći da ima izgleda da će srednja temperatura biti iznad proseka što će joj dati karakteristiku tople jeseni. Procena kolega je oko plus jedan stepen. Za sada nema naznaka nekih razlika u odnosu na prosečne vrednosti padavina. Tako da bi to bila prosečna vlažna i topla jesen”, navodi Mihajlović.

Check Also

PLATA 70.000, GORIVO PLAĆENO, PROSEK JE 100.000, A MOŽE DA SE ZARADI I DO 200.000: TRAŽENI SU STALNO I UVEK SA OZNAKOM HITNO!

Traže se vozači dostavljači. Plata 70.000 dinara, sa vašim autom, skuterom ili biciklom. Gorivo plaćeno. …