Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO SU POSLEDNJI TRENUCI PRED SMRT: Otkriveno šta se sve dešava u telu 30 sekundi pre nego što umre

OVO SU POSLEDNJI TRENUCI PRED SMRT: Otkriveno šta se sve dešava u telu 30 sekundi pre nego što umre

Kao izgleda smrt je fenomen koji vekovima muči ljude i potpuno je nepoznat, ali jedan neurolog veruje da je otkrio šta se dešava 30 sekundi pre smrti.

Doktor Kameron Šo je, kako bi pokušao da odgonetne najveću misteriju smrti, secirao mozak jedne žene ne bi li otkrio šta se dešava u tom tačnom vremenskom periodu.

Svi smo čuli brojne glasine, belo svetlo na kraju tunela, vantelesna iskustva, život koji nam promiče pred očima….

Međutim, pravu istinu može da nam otkrije nauka.

Šo je seciranjem objasnio unutrašnje mehanizme ljudskog tela, koje on naziva mašinom, a posebno mozga koji umire „od vrha ka dole“ i gasi naše najljudskije karakteristike prvo.

– Naš osećaj sebe, smisao za humor, mogučnost da razmišljamo unapred – sve to nestaje u prvih 10 do 20 sekundi. Potom, kako se talas ćelija gladnih krvi šiti, naši centri za sećanje i jezik se gase – sve dok od nas ne ostane samo prazno jezgro, objašnjava.

Bez obzira na to što se dešava telu, Šo smatra da nismo u stanju da to prepoznamo. Možemo da budemo na slonu i da ne bude svesni činjenice da je naše telo previše zauzeto umiranjem.

Check Also

TITO JE JEDAN SRPSKI GRAD ZAOBILAZIO U ŠIROKOM LUKU! KADA JE HTEO DA ODRŽI GOVOR DOGODILO SE NEŠTO NEČUVENO!

Urbana legenda koja se priča u čačanskom kraju kaže da vladari Srbije nikako nisu voleli …