Home / ZANIMLJIVOSTI / OVOG ČOVEKA SU UHAPSILI SAMO ZBOG IZGLEDA: Da li primećujete šta nije u redu s njim? (VIDEO)

OVOG ČOVEKA SU UHAPSILI SAMO ZBOG IZGLEDA: Da li primećujete šta nije u redu s njim? (VIDEO)

grejem-covekBrtitanac Graham Hjuz proputovao je gotovo celu planetu, a tokom svoje avanture nije koristio avione kao prevozno sredstvo. Nekoliko puta je uhapšen, a čak je završio i u zatvoru na Zelenortskim Ostrvima, gde je policija sumnjala da je trgovac ljudima, ali i u Kongu, gde im se “jednostavno nije dopalo kako izgleda”

Britanski avanturista Graham Hjuz posetio je za četiri godine i 31 dan gotovo sve zemlje sveta, a ni u jednu od njih nije putovao avionom.

Odgovarajući na pitanja korisnika sajta “Redit”, rekorder Graham Hjuz prisetio se kako je proveo avanturu u svojoj “Odiseji”, putujući svetom kako bi prikupio novac za humanitarnu organizaciju “WaterAid” koja se bavi obezbeđivanjem pristupa vodi najsiromašnijim društvima sveta.

On je ispunio svoj cilj 26. novembra 2012. kada je ušao u novonastali Južni Sudan, pre nego što se vratio u rodni Liverpul kopnom i vodom.

5004Imao je budžet od svega 100 funti nedeljno, a tokom avanture života gledao je poletanje jednog od poslednjih šatlova u svemir, probio američku barikadu, kako bi ušao u Kubu, pridružio se Bviti plemenu u Gabonu, pomagao pobunjenicima u Nepalu, plesao sa pripadnicima plemena u Papui Novoj Gvineji, plivao sa meduzama u čuvenom jezeru na ostrvu Palau i popeo se na vrh Velike piramide u Gizi.

Nekoliko puta je uhapšen, a čak je završio i u zatvoru na Zelenortskim Ostrvima, gde je policija sumnjala da je trgovac ljudima, ali i u Kongu, gde im se “jednostavno nije dopalo kako izgleda”.

Najprijatnije ljude upoznao je u Iranu, gde je jedna starija žena zvala telefonom svog unuka koji govori engleski kako bi mu on objasnio da ga ona poziva na doručak.

Sejšeli su bili za njega najopasnija destinacija, jer je do njih morao brodom i to vodama u kojima je opasnost od napada somalijskih pirata najveća.

Tek je iz trećeg pokušaja uspeo da dođe do Sejšela kruzerom iz Indije.

Hjuz je nedavno upisan u Ginisovu knjigu rekorda nakon dugog perioda autentifikacije.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /B92)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …