Home / ZANIMLJIVOSTI / PETAR TRAŽIO PEČURKE PO ŠUMI, A ONDA UGLEDAO PLAVI KAMEN! KAD GA JE UZEO U RUKU POČEO JE DA VRIŠTI! LOBANJA JE STAJALA…

PETAR TRAŽIO PEČURKE PO ŠUMI, A ONDA UGLEDAO PLAVI KAMEN! KAD GA JE UZEO U RUKU POČEO JE DA VRIŠTI! LOBANJA JE STAJALA…

Šuma se nalazi nekoliko desetina metara ispod Ćosićeve porodične kuće, a do nje vodi put preko široke livade.

Petar Ćosić iz banjalučkog naselja Dragočaj još je u šoku nakon što je u šumi u blizni porodične kuće pronašao ljudski skelet.

– Prošao sam sva ratišta, video sam sve u životu, ili sam barem mislio da sam video sve, ali ovo što sam pronašao u šumi toliko me je šokiralo da sam jedva došao kući tog dana – ispričao je on za portal Srpskainfo.

Priča koja će Ćosiću i njegovoj supruzi promenila život počela je u nedelju u jutarnjim časovima.

– Nakon kafe pronašao sam nekoliko gljiva u blizini kuće, pa sam rekao Dragani da idem u šumu jer ih tamo sigurno ima više – rekao je on.

Šuma se nalazi nekoliko desetina metara ispod Ćosićeve porodične kuće, a do nje vodi put preko široke livade.

– Ušao sam u šumu i prešao preko jednog potoka na drugu stranu. Par metara dalje ugledao sam nešto poput kamena. Bio je zelenkaste boje. Pomislio sam odmah „otkud takav kamen u šumi“, pa sam prišao bliže.

Više ne znam da li sam ga uhvatio rukom ili okrenuo nogom, ali kada sam to učinio zaledio sam se. Nije se radilo o kamenu, već o ljudskoj lobanji koja je bila prekrivena suvim lišćem i sa malo mahovine. Licem je bila okrenuta prema zemlji – rekao je on.

U sekundama koje su usledile Ćosić je ispod lišća primetio i patike.

– Pomerio sam ih i bile su pune sitnih kostiju. Čitav skelet se mogao jasno videti. Bio je obučen u neku plavu haljinu, ali niko to sa sigurnošću ne može više da kaže, jer se ta tkanina u potpunosti raspala – rekao je on.

Izvor blizak istrazi navodi da je skelet star više od decenije.

Check Also

SUTRA SU BLAGOVESTI: U SLEDEĆIH 7 DANA MORATE DA URADITE OVO, ILI ĆE VAM GODINA BITI JAKO LOŠA

Praznik Blagovesti je jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika koji se slavi se u znak …