Home / ZANIMLJIVOSTI / PETAR TRAŽIO PEČURKE PO ŠUMI, A ONDA UGLEDAO PLAVI KAMEN! KAD GA JE UZEO U RUKU POČEO JE DA VRIŠTI! LOBANJA JE STAJALA…

PETAR TRAŽIO PEČURKE PO ŠUMI, A ONDA UGLEDAO PLAVI KAMEN! KAD GA JE UZEO U RUKU POČEO JE DA VRIŠTI! LOBANJA JE STAJALA…

Šuma se nalazi nekoliko desetina metara ispod Ćosićeve porodične kuće, a do nje vodi put preko široke livade.

Petar Ćosić iz banjalučkog naselja Dragočaj još je u šoku nakon što je u šumi u blizni porodične kuće pronašao ljudski skelet.

– Prošao sam sva ratišta, video sam sve u životu, ili sam barem mislio da sam video sve, ali ovo što sam pronašao u šumi toliko me je šokiralo da sam jedva došao kući tog dana – ispričao je on za portal Srpskainfo.

Priča koja će Ćosiću i njegovoj supruzi promenila život počela je u nedelju u jutarnjim časovima.

– Nakon kafe pronašao sam nekoliko gljiva u blizini kuće, pa sam rekao Dragani da idem u šumu jer ih tamo sigurno ima više – rekao je on.

Šuma se nalazi nekoliko desetina metara ispod Ćosićeve porodične kuće, a do nje vodi put preko široke livade.

– Ušao sam u šumu i prešao preko jednog potoka na drugu stranu. Par metara dalje ugledao sam nešto poput kamena. Bio je zelenkaste boje. Pomislio sam odmah „otkud takav kamen u šumi“, pa sam prišao bliže.

Više ne znam da li sam ga uhvatio rukom ili okrenuo nogom, ali kada sam to učinio zaledio sam se. Nije se radilo o kamenu, već o ljudskoj lobanji koja je bila prekrivena suvim lišćem i sa malo mahovine. Licem je bila okrenuta prema zemlji – rekao je on.

U sekundama koje su usledile Ćosić je ispod lišća primetio i patike.

– Pomerio sam ih i bile su pune sitnih kostiju. Čitav skelet se mogao jasno videti. Bio je obučen u neku plavu haljinu, ali niko to sa sigurnošću ne može više da kaže, jer se ta tkanina u potpunosti raspala – rekao je on.

Izvor blizak istrazi navodi da je skelet star više od decenije.

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 8. DO 15. SEPTEMBRA

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se …