Home / ZANIMLJIVOSTI / Policija zaustavila monaha u automobilu i pronašla 400.000 pilula droge. Kad su ušli u manastir, bilo je 10 puta gore! (VIDEO)

Policija zaustavila monaha u automobilu i pronašla 400.000 pilula droge. Kad su ušli u manastir, bilo je 10 puta gore! (VIDEO)

Foto-ilustracija: Profimedia Barcroft Media/Alamy
Foto-ilustracija: Profimedia Barcroft Media/Alamy

Policija Mjanmara objavila je danas da je uhapsila budističkog monaha u čijem automobilu i manastiru je pronađeno više od četiri miliona pilula droge metamfetamina.

AP prenosi da je monaha policija zaustavila dok je vozio kroz severnu državu Rakajn, koja se graniči sa Bangladešom, nakon što su vlasti primile dojavu da monah prevozi ilegalni tovar.

U njegovom automobilu su pripadnici policijske jedinice za borbu protiv droge pronašli 400.000 pilula, a prilikom pretresa manastira koji je usledio nađeno je još 4,2 miliona pilula, kao i ručna bomba i municija. Policajci su takođe u monahovom automobilu otkrili i oko 770 dolara u gotovini.

AP navodi da Mjanmar važi za velikog proizvođača metamfetamina, koji se obično preko severoistočnog dela te zemlje švercuje u susedne zemlje, kao i da je i drugi svetski proizvođač opijuma, iz kojeg se dobija heroin.

– Ovo nije normalan slučaj, kada smo obavešteni da je monah uhapšen, svi smo bili šokirani – rekao je lokalni policajac Kjau Mja Vin.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs / Tanjug)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …