Home / ZANIMLJIVOSTI / POTRESNA PRIČA: STANOVNIK KAZAHSTANA PRONAŠAO SINA 30 GODINA KASNIJE POMOĆU STARIH NOVINA (VIDEO)

POTRESNA PRIČA: STANOVNIK KAZAHSTANA PRONAŠAO SINA 30 GODINA KASNIJE POMOĆU STARIH NOVINA (VIDEO)

Dirljiva priča o spajanju porodice dogodila se u Kazahstanu. Penzioner Rahmetul Abdrahmanov pronašao je svog sina Žoldasa Belokosova 30 godina kasnije. U tome su mu pomogle stare novine.

Žoldasova tetka Balzipa Abdrahmanova rekla je da se njen brat oženio Ruskinjom, a ubrzo je novopečena porodica otišla da živi kod rođaka u Uzbekistan, gde je par dobio sina.

Međutim, nakon kratkotrajne porodične sreće ubrzo je usledio razvod. Majka je otišla sa detetom koje je imalo nešto više od godinu dana. Veza između oca i sina je prekinuta.

Rođaci dečakovog oca su se čak okrenuli programu „Čekaj me“, ali bez uspeha. Ispostavilo se da su detetovoj majci oduzeta roditeljska prava, nakon čega je smešteno u sirotište.

Tada je dečak već imao drugo prezime. Balzipa, koja je Žoldasa tražila u svim sirotištima u regiji Aktobe, jednom je završila u istoj ustanovi u kojoj je bio i njen nećak. Međutim, dečaka nije prepoznala.

„Izveli su ga do mene, rekli su da imaju samo Žoldasa, ali ja sam ga tražila kao Abdrahmanova. Vode mi dečaka, ne sećam se, verovatno šest ili sedam godina. Gledam ga: liči, ne liči. Ali nisam ga prepoznala, jer kada nas je napustio imao je samo nešto više od godinu dana “, objasnila je Balzipa.

Porodica je ponovo bila na okupu 30 godina kasnije zahvaljujući čistoj slučajnosti. Rahmetul je na ulici pronašao list starih novina na kojem je ugledao članak o lokalnom volonteru Žoldasu Belokosovu.

„Pronašao sam sina 30 godina kasnije! Veoma mi je drago … slučajno sam to video u novinama. Poslao sam rođake, kažem: „proveri, možda jeste“. Ispostavilo se – zaista moj sin. Da budem iskren, ne znam šta da kažem, nemam reči. I puno vam hvala, veoma mi je drago! Neka vam Bog uvek pomogne!! Veoma mi je drago što sam pronašao svog sina “, rekao je Žoldasov otac Rahmetul Abdrahmanov.

Žoldas Belokosov volontira u slobodno vreme. Sadi drveće i spašava životinje. Kako kaže, za njega je bilo pravo iznenađenje da je njegov otac živ – majka ga je uverila da je odavno mrtav.

Pogledajte video:

(Webtribune.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …