Home / ZANIMLJIVOSTI / POUČNA PRIČA o starom ocu i sedmorici sinova naučiće vas šta je ZAISTA važno u životu (ČITANJE 1min., MUDROST ZAUVEK)

POUČNA PRIČA o starom ocu i sedmorici sinova naučiće vas šta je ZAISTA važno u životu (ČITANJE 1min., MUDROST ZAUVEK)

stap-deka

Mudri otac na samrti je dao sinovima najvažniju stvar – životnu pouku.

Imao otac sedam sinova i na samrti ih sve okupi i reče im: – Uzmite svi po jedan štap i pokušajte ga slomiti! Svaki sin slomi svoj štap bez muke. – A sada mi dajte tih sedam štapova. Otac zaveza svih sedam štapova kanapom i reče: – A sada da vidim ko će ovo slomiti!

Svaki sin pokuša da slomi sedam štapova povezanih zajedno, ali ni jednom to nije uspelo. – Zapamtite pouku, reče otac – Budete li zajedno, niko vam ništa neće moći! Ubrzo zatim, otac je i umro. Nakon sahrane braća svratiše u krčmu. Svima koje su zatekli objašnjavali su kako im je otac bio mudar i nudili da pokušaju da slome sedam štapova povezanih zajedno. Nikome to nije uspelo. Dozlogrdilo to krčmaru, te on uze štapove, razveza kanap i slomi svaki štap jedan po jedan. – Imam i ja pouku – reče krčmar. – Nije snaga štapova u tome što su jedan uz drugoga, već u kanapu koji ih drži zajedno.

 

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …