Home / ZANIMLJIVOSTI / Pratio dve nedelje lopova koji mu je ukrao telefon, a onda saznao nešto što mu je SLEDILO KRV U ŽILAMA (VIDEO)

Pratio dve nedelje lopova koji mu je ukrao telefon, a onda saznao nešto što mu je SLEDILO KRV U ŽILAMA (VIDEO)

lopov

Ubrzo je sazano da je lopov Arapin, egipatskog porekla, da je veoma religiozan i da se moli svakog petka

Holanđanin Entoni van den Mer snimio je film “Pronađi moj telefon” koji je bio njegov diplomski rad na katedri za režiju jedne holandske akademije. Entonijev diplomski film postao je hit na internetu. Mladić je naime ostavio svoj telefon na stanici gde ga je ukrao čovek koga je Entoni potom, pomoću aplikacije protiv krađe, pratio dve nedelje.

Entoni je prvo pratio lokacije na kojima se lopov nalazio, da bi zatim, kada jeubacio drugu karticu i počeo da ubacuje svoje kontakte mogao da prati njegove pozive, poruke, čak i da prima video snimke ili audio. Ubrzo je sazano da je lopov egipatskog porekla, Arapin, da je veoma religiozan i da se moli svakog petkaa.

Entoni je saznao da je Arapin kontaktirao prostitutke, a sa dve devojke se nalazio. Pratio je njihove sastanke i otkrio je da su žene, koje su u telefonu bile upisane pod imenima Mis Rusije i Klaudija, zapravo narkomanke na heroinu. Zatim je posumnjao da je Arapin verovatno diler droge, ali ubrzo je promenio mišljenje.

Čovek je u razgovorima koje je Entoni prisluškivao govorio kako se brine o ovim ženama i kako je dobar čovek, često je spavao u skloništima i dugo je boravio na ulici, svakog petka se molio bogu da mu usliši želje. Entoniju je bilo žao čoveka, pomišljao je da bi mogao da mu pomogne.

Zbog toga je odlučio da mu uplati kredit, ali ubrzo nakon toga signal se izgubio. Entoni više nije mogao da prima video ili audio materijal. Uspeo je da opet uspostavi praćenje lokacije i odlučio je da ode na mesto sa kojeg je dolazio signal.

Kada je stigao, čovek koga je snimao je izašao iz skloništa i Entoni je tada shvatio da se prevario. Mladić je mislio da je upoznao lopova mekog srca, ali čovek je izgledao agresivno, svuda se osećao miris marihuane, bio je siguran da ima posla sa pravim kriminalcem, dilerom. Napravili su kontakt očima, mladić se uplašio i pobegao.

Još nekoliko dana je imao signal, a onda je prekinut.

Film je postao hit na internetu zbog mogućnosti koje Entonijev telefon ima i zanimljive priče koju je napravio. On je uspešno pratio lopova dve nedelje, telefon je slikao okruženje, snimao audio i prikazivao mladiću sve poruke koje je korisnik primao.

– Ovim eksperimentom sam želeo da vidim koliko možeš nekoga da upoznaš ako imaš pristup njegovom telefonu – rekao je Entoni.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …